реклама партнерів:
Головна › Новини › СУСПІЛЬСТВО

Пам’ятник маестро відкриють у Чернігові

1 червня на могилі музиканта, викладача, громадського діяча Любомира Боднарука планують встановити погруддя. Могила знаходиться на кладовище Яцево у Чернігові.
Любов Боднарук, вдова маестро, розповіла, що вона з донькою – Жанною і зятем Анатолієм вирішили, що на могилі повинен бути пам'ятник, а не просто дві плити. Його автором став київський скульптор Петро Дроздовський.
Восени 2010 року Петро Дроздовський зробив проект пам'ятника в глині. Загалом, пам'ятник обійдеться близько 100 тисяч гривень.

«Коли мій чоловік помер, і обласні, і міська влада обіцяла підтримку. Але - її немає. Я сподіваюся лише на себе. На нашу сім'ю. Пам'ятник буде обов'язково, -- каже Любов Боднарук. -- Плануємо його встановити до 1 червня, дня його народження. Цього дня до Чернігова з'їдуться дитячі хорові колективи з усієї області та гості з інших регіонів, будуть виступати у філармонії. Хорова Асамблея присвячена пам'яті Любомира Мирославовича».

До речі, Лбомир Боднарук є почесним громадянином Чернігова.

7 травня в драматичному театрі було шоу «Танець мрії-3», організований Оксаною Тунік-Фриз, ученицею Любомира Мирославовича. Однією з його цілей було зібрати гроші на пам'ятник Любомиру Боднаруку.

На сцені Ігор Найден, директор-розпорядник камерного хору імені Бортнянського, вручив п. Любові конверт з тисячею сімсот гривень, яку зібрав камерний хор. Пізніше, Оксана Тунік-Фриз передала родичам 20 тисяч гривень для встановлення пам'ятника.

Помер Любомир Боднарук 7-го грудня 2007 року, на свято Катерини, у церкві якої і був відспіваний.

Олександр ЯСЕНЧУК



Теги:почесний громадянин Чернігова, видатні люди Чернігівщини, Просвіта, Чернігів, Любомир Боднарук


Читайте також



Коментарі (0)
avatar