реклама партнерів:
Головна › Новини › КУЛЬТУРА

У Чернігові вшанували Тараса Шевченка

22 травня за ініціативи Чернігівського обласного об’єднання Всеукраїнського товариства «Просвіта» імені Тараса Шевченка, за участі органів державної влади та патріотичної громадськості на території чернігівського Валу відбувся пам’ятний захід з нагоди 161-ї річниці з дня перепоховання Тараса Шевченка в Україні.

Заупокійну літію відправив протоієрей Роман Кіник, секретар Чернігівської єпархії Православної Церкви України, настоятель храму святої великомучениці Катерини. Просвітяни, співробітники Національного архітектурно-історичного заповідника «Чернігів стародавній», представники органів державної влади та патріотичної громадськості поклали квіти до пам’ятника Тарасу Шевченку.

Перед присутніми виступила відома поетеса, авторка слів славнозвісної пісні «Козачка» Надія Галковська. Вона натхненно виголосила свій новий патріотичний вірш присвячений великому Кобзарю.

Андрій Глухенький, голова Чернігівського міського об’єднання Всеукраїнського товариства «Просвіта» імені Тараса Шевченка, у своєму виступі нагадав, що сучасний пам’ятник Тарасу Шевченку невипадково встановлений на чернігівському Валу, адже Кобзар особисто відвідував його у 1846 році. Глухенький закликав громадськість продовжувати боротися з російським імперіалізмом, як це заповідав наш геніальний пророк, а також найближчим часом ініціювати встановлення на флагштоках великих Державних прапорів України на території Валу та Болдиної гори, тим самим утверджуючи статус Чернігова, як міста-героя України.

Борець за незалежність України у XX столітті Сергій Соломаха закликав всіх скористатися унікальним шансом розбудови оновленої України без московських кайданів.

Завершився захід урочистим виконанням всіма присутніми Державного Гімну України.

Прес-служба Чернігівського обласного об’єднання Всеукраїнського товариства «Просвіта» імені Тараса Шевченка






Теги:Тарас Шевченко, пцу, Андрій Глухенький, Просвіта, Чернігів


Читайте також



Коментарі (0)
avatar