реклама партнерів:
Головна › Новини › КУЛЬТУРА

Пам'яті маестро Боднарука

Сьогодні в Чернігові пройшла Четверта хорова асамблея пам'яті хормейстра Любомира Боднарука. Її відкрили начальник міського управління культури Олег Васюта та директор музичного училища імені Левка Ревуцького Борис Суховерський.

Останній представив книгу, яка щойно побачила світ авторства Олега Бадалова, присвячену Любомиру Боднаруку. Як запевнив В. Суховерський, голова Чернігівської ОДА Володимир Хоменко забезпечить фінансування її тиражу.

Вдова хормейстра Любов Боднарук та донька Жанна Боднарук дякували за пам'ять і заслужена артистка України Жанна Боднарук представила диск "Маестро Любомир Боднарук".

На жаль, хор імені Д.Бортнянського, випестуваний Любомиром Боднаруком, не зміг взяти участі у концерті, адже саме зараз гастролює в Болгарії. Проте інші колективи достойно пошанували пам'ять диригента.
Концерт відкрився музикою Гайдна і згадалися слова у засланні Тараса Шевченка "Божественний Гайдн!"...

Пригадується, що коли ми у пошуках однодумців далекого 1988 року прийшли до директора музичного училища Владислава Бойка шукати людей для створення Товариства української мови, той позвав свого заступника Любомира Боднарука: "Подивися, Любомире, ще є в Чернігові неспідлені душі!".

І Любомир Боднарук був завжди з товариством "Просвіта" -- в останній свій рік входив і до складу правління.

Пригадується, як йому скаржився єпископ, що люди не дуже йдуть у щойно відкриту Катерининську церкву. Любомир Мирославович і каже: "Я вам допоможу, чим зможу!". Всі подумали, що він сподівається створити там церковний хор. А виявилося, що він мав на увазі зовсім інше -- коли Боднарук помер, труна з тілом небіжчика перебувала саме в Катерининській церкві, де й проходило відспівування. І туди прийшли багато людей.

Василь ЧЕПУРНИЙ






Теги:Любомир Боднарук, Просвіта, Жанна Боднарук, хорова асамблея, Чернігів


Читайте також



Коментарі (0)
avatar