реклама партнерів:
Головна › Новини › Тут я живу

Чи збудують в Чернігові льодовий палац?

Така ідея виникла не дуже давно. Але її вже активно обговорюють на рівні міської влади

Міська влада розглядає можливість будівництва льодового палацу. Про це повідомив міський голова Олександр Соколов: «Відбулася перша зустріч з керівництвом державного підприємства «Льодова арена» та обговорено умови будівництва критого льодового майданчика».

Важливими умовами для розташування льодової арени є підведення комунікацій та забезпечення її активного відвідування у подальшому. Крім того, не виключено, що буде створено дитячо-юнацьку спортивну школу, вихованці якої займатимуться хокеєм та фігурним катанням. За словами О.Соколова, вже у лютому сесія міської ради розгляне питання про виділення землі під будівництво льодового палацу. Залежно від фінансування будівництво може розпочатися вже цього року або наступного.

«Є велике бажання побудувати льодовий палац. Зимові види спорту в місті популярні, маємо спортсменів, які відомі на міжнародному рівні, хотілося, аби хокей та фігурне катання також розвивалися», — підкреслив чернігівський міський голова.
Представники ДП «Льодова арена» пояснили, що будівництво ковзанки здійснюється за рахунок державних коштів у рамках відповідної державної програми. Міська влада виділяє землю держпідприємству, воно веде будівництво, а потім передає об’єкт у комунальну власність. Щоправда, підведення комунікацій здійснюється за рахунок коштів місцевого бюджету. Цього року для будівництва льодових арен у містах з держбюджету виділено 37 млн грн, тривають роботи у Києві, Донецьку та Дніпропетровську.

Загальна вартість будівництва льодового палацу становить понад 30 млн грн.

Петро АНТОНЕНКО




Теги:Олександр Соколов, льодова арена, льдовий палац


Читайте також



Коментарі (2)
avatar
1
У цікавий час живемо! Майже як у 1917-1918 роках!!! У Новгороді-Сіверському за часів Кучми побудували готель"Словянський"на чотири зірки(!!!) - всього за кілька місяців і вартістю до 150 млн.грн. Тепер, хоча влада і не бажає відкрито говорити на цю тему, для будь якої нормальної людини постає питання: для чого? Знайдено було десь на вулиці(хтось загубив вранці, йдучи на роботу!?) такі солідні кошти! Готель за минулий рік , як завжди, має прибуток минус 4,5 тис.грн.!!! Крім всього іншого сатанинського, що робиться навколо, бо стоїть прямо на 20000 людських поховань військовополонених, його технічні споруди-котельня, готуються впасти у глибочинь великого провалля!!! Тепер чекають не менш за 5 млн грн., щоб замилити очі на руйнування. Про що мова? Важко зрозуміти логіку дій влади. Бо ці люди тільки імітують відповідальність, а насправді - бачили вони всіх нас.... Якщо знайшли заради хохми для новгород-сіверського готелю 150 млн-на 5(!!!!!!) льодових палаців, то один у Чернігові можна було поставити без зайвого клопоту давним - давно! Це коли хотіти щось робити, а не розповідати байки.
avatar
2
Будемо сподіватися, що це не піар. Льодовий палац — справа хороша. Але ж чи буде доступною ціна на відвідування? Хоч би для дітей знижки якісь зробили. А взагалі — хай ще збудують, чи як завжди прихватизують гроші?
avatar