реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

Недобуд демонтують

Вал – історичний центр Чернігова, серце древнього княжого міста. Але його псує недобуд так званого "Дворянського зібрання". Так званого тому, що сучасну будівлю хотіли звести у вигляді історичного будинку дворянських зібрань. Проте ще за попередньої влади інвестори будівництва кудись зникли – когось посадили за різні махінації, хто втік за кордон, а один помер. У результаті будівництво давно зупинилося і за роки бездіяльності стало не лише прикрою ганьбою для міста, а й загрозою життя для підлітків: дорослі повирізали на безгосподарній будівлі металеві балки і стіни загрожували впасти на дітей, що там постійно граються.

Теперішня міська влада через суд домоглася визнання недобуду нічийним. Заступник міського голови Чернігова Олександр Ломако каже: "У наступному році було б 10 років з того дня, коли зупинилося будівництво цієї недобудови. З 2011 року це був символ, в принципі, безгосподарності в Чернігові, тому його треба було добудувати або демонтувати. Коли міський голова Владислав Атрошенко переміг на виборах, він поставив таке завдання. У результаті було прийнято рішення йти в суди, і протягом тривалих судових процесів, у яких наші юристи витратили не одну годину і не один суд відбувся, все-таки було ухвалено остаточне рішення про демонтаж цієї недобудови".

Щойно розпочалися підготовчі роботи: вирубка заростей, установлюється паркан, спершу плануються роботи по центру споруди, а тоді – у бокових будівлях. Роботи буде чимало, бо монолітний бетон треба буде розбивати та ще й ручними відбійними молотками.

Міська влада поставила завдання демонтувати споруди до 1 вересня. На їх місці буде впорядкована зелена територія.
Голос України



Теги:Олександр Ломако, Чернігівська міська рада, Олександр Соколов, Вал


Читайте також



Коментарі (0)
avatar