реклама партнерів:
Головна › Новини › ЕКОНОМІКА

78 країн світу постачали товари Чернігівщині

У 2010р. експорт товарів становив 324,8 млн.дол.США, що на 9,3% більше, ніж у 2009р., імпорт – відповідно, 381,2 млн.дол.США та на 16,6% більше. Від'ємне сальдо зовнішньої торгівлі товарами склало 56,4 млн.дол.США.

Партнерами підприємств та організацій області були 106 країн світу (з них 26 країн ЄС).

Товари з області експортувалися до 89 країн світу. Найбільші експортні поставки здійснювалися до Російської Федерації, Білорусі, Румунії, Туреччини, Азербайджану, Польщі, Казахстану, Молдови, Литви, Франції. На ці країни припадало майже три чверті експорту товарів області.


Основу експорту формували вироби з паперу та картону, текстиль та вироби з нього, готові харчові продукти, деревина й вироби з неї, зернові культури, молоко та молочні продукти, взуття, механічне обладнання; машини та механізми, електричне обладнання та їх частини, насіння й плоди олійних рослин, полімерні матеріали, пластмаси.

Товари в область надходили із 78 країн світу, вагома частка (76,6%) – з Російської Федерації, Білорусі, Німеччини, Італії, Бразілії, Індії, Литви, Бельгії, Нідерландів, Сполученого Королівства, Китаю та Японії.


У структурі імпорту переважали готові харчові продукти, полімерні матеріали, пластмаси та каучук, папір та картон, добрива, текстиль та вироби з нього, котли, машини, апарати й механічні пристрої, недорогоцінні метали та вироби з них, продукти рослинного походження.

Головне управління статистики
у Чернігівській області




Теги:Німеччина, китай, Нідерланди, продукти харчування, Японія, обладнання, імпорт


Читайте також



Коментарі (0)
avatar