реклама партнерів:
Головна › Новини › СУСПІЛЬСТВО

Увага: переводимо годинник

У ніч із суботи, 27 березня, на неділю, 28 березня, Україна перейде на “літній” час.

Як повідомили в Державному комітеті України з питань технічної регуляції і споживчої політики, у відповідності з постановою Кабінету міністрів України від 13 травня 1996 року № 509, на території України 28 березня 2010 року о 3 (третій) годині за київським часом запроваджується літній час переведенням часової стрілки на 1 (одну) годину вперед.

Уперше перехід на “літній” час було проведено у Великобританії в 1908 р. У СРСР перехід на “літній” час уперше відбувся у 1917 році, а з 1981 року “літній” і “зимовий” час знову почав регулярно діяти.

“Літнім” часом зараз користуються понад 110 країн. Перехід з “літнього” часу на “зимовий” і навпаки вже більше 100 років відбувається практично у всіх країнах Європи й Америки. У той же час багато країн Азії живуть за єдиним часом, наприклад, не переводять стрілки годинника Японія, Китай, а також Казахстан і Киргизія.

На думку експертів, перехід на “літній” час сприяє раціональнішому розподілу електроенергії, використанню світлового дня. У низці країн дата переходу визначається з урахуванням регіональних особливостей.

До переведення годинника на “літній” час лікарі радять починати готуватися приблизно за тиждень. “Поступово намагайтеся лягати спати і вставати вранці на 20-40 хвилин раніше, ніж зазвичай. Щоб швидше заснути, прийміть увечері теплий душ, а щоб вранці скоріше прокинутися – контрастний”, – радить лікар-реабілітолог Борис Скачко. “Навіть здоровим людям варто попити настойку гліду, щоб через перехід на новий часовий режим не “стрибав” тиск”, – каже він.

Разом з тим, психологи зазначають, що вже через 2-3 дні настає звикання, і стан людини нормалізується.




Теги:китай, Японія, Європа, стрибає тиск, самопочуття, літній час


Читайте також



Коментарі (0)
avatar