реклама партнерів:
Головна › Новини › СПОРТ

Чемпіонат світу: час вирішальних матчів

На чемпіонаті світу з футболу в Південно-Африканській Республіці після першого етапу, групового турніру, зі змагань вибула рівно половина команд — 16. У восьми групах кожна з чотирьох команд зустрілася з кожним суперником. Але в наступний етап чемпіонату виходять лише по дві кращі команди групи. Найбільшою сенсацією групового турніру став “виліт” двох кращих команд попереднього чемпіонату: це чемпіон світу Італія та фіналіст 2006-го року Франція. Вони не просто вибули, а зайняли в своїх групах останнє четверте місце.

Вибула з чемпіонату і кривдник збірної України — Греція. Саме вона в двох стикових матчах відібрала путівку до Африки у нашої команди. Але виступила там невдало. Як і Словенія, яка після подібних матчів залишила за бортом мундіалю Росію. Так що і ми, і росіяни програли середнячкам футболу.

Узагалі Європа поки що не дуже блискуче виступає на чемпіонаті. Окрім згаданих, поїхали додому і доволі міцні команди Данії та Швейцарії. Вибули майже всі команди Африки, в тому числі й господарі. До наступного етапу пробилася лише одна африканська збірна — Гана. Натомість успішно виступили представники Америки.
Далі почалося найнапруженіше: матчі з вибуванням, починаючи з одної восьмої фіналу. Ця стадія вже позаду. Ось хто пройшов до однієї восьмої і як завершилися матчі цієї стадії (жирним шрифтом виділено переможців пар). Уругвай — Південна Корея (2:1). Гана — США (2:1). Голландія — Словаччина (2:0). Бразилія — Чилі — (3:0). Аргентина — Мексика (3:1). Німеччина — Англія (4:1). Парагвай — Японія — (0:0) ( по пенальті переміг Парагвай), Іспанія — Португалія (1:0).

Отже. переможці цих матчів вийшли до чвертьфіналу. Ось розклад цих чотирьох матчів. У п’ятницю, 2-го липня, грають: Бразилія — Голландія (17.00), Уругвай — Гана (21.30). У суботу, 3-го липня зустрічаються: Аргентина — Німеччина (17.00) та Іспанія — Парагвай (21.30).

У цій вісімці команд переважно гранди світового футболу, претенденти на кубок світу. Деякі чвертьфінальні пари варті і фіналу, і шкода, що турнірна доля звела їх так рано й хтось залишить турнір. Насамперед, ідеться про пари Аргентина — Німеччина та Бразилія — Голландія. Окрім голландців, тут три чемпіони світу, які загалом мають 10 таких титулів. А фіналів на рахунку цих збірних (включаючи два у Голландії) близько 20-ти.
Додамо, що півфінали пройдуть 6 і 7липня. У першому гратимуть переможці перших двох названих пар, в другому — переможці третьої і четвертої пар. А фінал чемпіонату — у неділю, 11-го липня. Тож попереду вирішальні матчі.

Петро АНТОНЕНКО




Теги:Німеччина, Японія, Іспанія, Голландія, Африка, чемпіонат світу з футболу


Читайте також



Коментарі (0)
avatar