Піца -- на всі смаки! Смачного!
Складові тіста: 400 мл теплої води, 2 ст.л. соняшникової олії, 2 ч.л. дріжджів (сухих), 1,5 ч.л. солі, 2 ч.л. цукру, 4 склянки борошна
Приготування тіста для піци:
Сухі дріжджі розчиніть у теплій воді. Додайте цукор і соняшникову олію. Просіяне борошно перемішайте з сіллю і поступово маленькими порціями додавайте борошно в рідину.
Замісити м'яке тісто і залиште в сухому теплому місці на 30-40 хвилин. Тісто для піци готове до використання.
Піца Маргарита
Інгредієнти для піци: тісто для піци, вершкове масло, сир Пармезан і Моцарелла, томатний соус або кетчуп, сушений базилік
Приготування піци Маргарита:
Приготуйте тісто для піци і томатний соус для піци (або візьміть готовий кетчуп). Тісто тонко розкачайте. Деко або форму змажте маслом (оливковою або рослинним) і викладіть розкачане тісто.
Тісто піци посипте тертим сиром моцарела і тертим вершковим маслом (заздалегідь охолодженим в морозилці). Потім змастіть томатним соусом і посипте тертим сиром пармезан, зверху посипте тертим сиром моцарелла.
Духовку розігрійте до 190 градусів і випікайте піцу Маргарита до готовності, але не зажарюйте.
Піца з сосисками І м'ясом
Інгредієнти:
тісто для піци - 300г;
сосиски - 18 шт.;
м'ясо (відварне дрібно нарубане) - 200г;
томатне пюре - за смаком;
сир (натертий) - 100г;
оливкова олія - 3 ст. л.;
маслини - 100г
Приготування:
Розкачати тісто і покласти його на лист. Скропити олією.
Зверху покласти м'ясо, намазати томатне пюре, рівномірно розподілити ковбаски і маслини і посипати сиром.
Скропити олією і випікати в добре прогрітій духовці. Замість відвареного рубаного м'яса можна використовувати ковбасний фарш, попередньо підсмаживши його в невеликій кількості вершкового масла.
Піца з салямі
Інгредієнти для піци:
тісто для піци,
салямі, маслини або оливки,
солодкий перець,
ріпчаста цибуля,
сир моцарелла і пармезан,
листя базиліка,
томатний соус або кетчуп
Приготування піци з салямі:
Приготуйте тісто для піци (у рецепті тісто розраховано на 4 піци) і томатний соус (або використайте кетчуп).
Салямі і маслини (або оливки) наріжте тонкими кружальцями. Солодкий перець наріжте кубиками, ріпчасту цибулю наріжте дрібно.
Тонко розкачайте тісто і покладіть на деко, змащене олією. Змастіть тісто приготованим томатним соусом, посипте тертим сиром (2 види), викладіть салямі, цибулю, солодкий перець і маслини (або оливки). Зверху посипте рясно тертим сиром моцарелла.
Духовку розігрійте до 180 градусів і поставте піцу до готовності, приблизно на 13-15 хвилин
Тісто поділити на 4 частини (вийдуть 4 середніх піци). Розкачати тісто тонко, приблизно як на пельмені. Покласти розкачане тісто на змазане олією деко. Тонким шаром нанести соус з томатів, посипати сиром пармезан (приблизно 2 ст.л), сиром моцарелла рясно, покласти салямі, перець, оливки і знову посипати сиром моцарелла.
Поставте піцу з салямі в розігріту духовку і випікати при температурі 180 градусів, хвилин 15 (залежить від духовки).
Піца з грибами
Інгредієнти:
Тісто для піци: борошно пшеничне - 300 г, дріжджі - 15 г, вода - 100 г, яйце - 1 шт., сіль
Начинка для піци: гриби свіжі - 500 г, пюре томатне - 300 г, перець чорний мелений, сіль
Приготування:
Дріжджове тісто розкачати в пласт товщиною 1 см, викласти на змащене маслом деко або форму, потім на тісто покласти томатне пюре, зверху - дрібно нарізані свіжі гриби (гриби можна і попередньо відварити), за смаком посипати перцем, скропити олією і посолити.
Запікати піцу в добре нагрітій духовці 30-40 хвилин
Американська піца
Інгредієнти:
Тісто для піци:
борошно, 0,5 л води, 50 г дріжджів, 1 яйце, 1 ч. ложка солі.
Начинка для піци:
300 г ковбаси, 100 г томатного соусу або пасти, 2-3 головки ріпчастої цибулі, 100-150 г сиру, 50 г черемші, 50 г моркви, 50 г маринованого перцю, 50 г маринованих грибів, кілька скибочок салямі.
Приготування:
Розвести дріжджі в 0,5 л теплої води, вбити туди яйце і перемішати, додавши сіль.
Засипати борошно так, щоб тісто було схоже на густу сметану.
Поставити тісто в холодильник на 1-2 години. Деко намазати соняшниковою олією, вилити на нього тісто, почекати, поки воно розтечеться по листу.
Поставити в духовку на 5-7 хвилин. Коли тісто трохи підрум'яниться, вийняти його з духовки і відразу викласти начинку: всю поверхню тесту густо намазати томатним соусом або пастою, потім рівномірно розкласти дрібно нарізану ковбасу, соління й нарізану кружечками цибулю, посипати тертим сиром і меленими спеціями, прикрасити декількома скибочками салямі .
Поставити піцу в духовку.
Джерело: http://www.receptik.com/2011/01/26/picca-margarita.html
Читайте також |
Коментарі (2) |
| |