реклама партнерів:
Головна › Новини › Анонси подій

Відкриті двері в організації батьків інвалідів

Запрошуємо на «День відкритих дверей» до громадської організації «Голос батьків»
«Голос батьків» - молода громадська організація, яку минулого року створили батьки дітей з особливим потребами. 25 вересня об 11.00 вони відкриють свій перший офіс у Чернігові, де будуть проводити зустрічі з фахівцями, семінари для батьків, майстер-класи та розвиваючі заняття для дітей. Для знайомства чекаємо на представників ЗМІ та всіх небайдужих чернігівців за адресою: вул. Шевченка, 27, оф. 9.

У програмі заходу: міні-екскурсія та презентація ГО «Голос батьків» від її керівника Зінаїди Шедіної та менеджера проектів Олени Трубенок; відповіді на запитання гостей; сюрприз від дітей; вільне спілкування за чаєм-кавою.

Чому важлива діяльність подібних організацій? Тому що батьки «особливих дітей» залишаються зі своїми проблемами сам на сам. Народження такої дитини стає для них справжнім випробуванням. Батьки потребують професійної допомоги психологів, долають матеріальні та побутові труднощі. Сукупний дохід такої сім’ї зменшується, а затрати - значно вищі ніж затрати середньостатистичної родини, оскільки «особлива» дитина потребує обстеження, лікування чи реабілітації тощо.

«Один із пріоритетних напрямків нашої роботи - сприяти впровадженню засад інклюзії в систему загальної освіти, - розповідає Олена Трубенок. – Ще одна проблема - вільний доступ дитини з вадами до громадських місць, які вона хотіла б відвідувати: закладів культури та мистецтва, творчих студій і гуртків, які сприяють розвитку різноманітних здібностей».

Батьки із задоволенням відвідують тренінги, спрямовані на підвищення впевненості у собі, розвиток особистості. Йдеться також про напрацювання навичок громадської діяльності, активізацію батьків у сфері захисту прав та інтересів власних дітей. Запроваджена «програма психологічної підтримки» для батьків, в рамках якої з ними працює професійний психолог. У планах – розширення волонтерської програми, залучення студентів – майбутніх психологів і соціологів, пенсіонерів, а також створення групи, де мама чи тато могли б залишити дитину на кілька годин під наглядом дорослих.



Теги:громадські організації, діти-інваліди, Голос батьків


Читайте також



Коментарі (0)
avatar