реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

Більше двохсот націоналістів з Чернігівщини були на марші в Києві

14 жовтня в Києві Всеукраїнське об’єднання «Свобода» провело Марш Боротьби, присвячений 70-річчю з Дня створення Української Повстанської Армії. Участь в акції взяло понад 30 тисяч українців. Серед націоналістів, які пройшли на Покрову центральними вулицями столиці, було понад 200 представників Чернігівщини.

Розпочалося святкування Покрови в Києві з урочистого віче біля пам’ятника Тарасові Шевченку. Захід відбувся під гаслами захисту національних, соціальних, історичних та громадянських прав українців. Вів віче журналіст, голова Сумської обласної організації ВО "Свобода" Ігор Мірошниченко. На мітингу виступили ветеран УПА Роман Левчанин, очільники "Свободи" – лідер ВО "Свобода" Олег Тягнибок, Ірина Фаріон, Олег Панькевич, Андрій Іллєнко, Юрій Михальчишин, а також Голова ОУН Богдан Червак, поет Дмитро Павличко, член Комітету захисту української мови, відомий громадський активіст Олександр Бригинець.

Опісля віче розпочався Марш Боротьби, в якому за різними підрахунками взяло участь від 30 до 50 тисяч українців. Чернігівські націоналісти йшли колоною спільно з побратимами з усіх куточків України. Націоналісти скандували традиційні бандерівські гасла.

По завершенні Маршу Боротьби, який пройшов вулицею Володимирською, Софійською площею до площі Михайлівської. Саме не Михайлівській площі і завершилося київське святкування Покрови націоналістами, де відбувся святковий концерт за участю провідних українських рок-гуртів: «Кому Вниз», «Пропала Грамота» (Павло Нечитайло), «Орест Лютий», «Фліт» та «Вій».

Цього дня у Києві також відбувся XXV З’їзд ВО «Свобода», на якому націоналісти обговорили хід передвиборчої кампанії та одностайно ухвалили угоду про спільні дії з ВО «Батьківщина» у Верховній Раді України VII скликання.

Прес-служба Чернігівської обласної організації
ВО «Свобода»



Теги:Покрова, 14 жовтня, марш УПА, свобода


Читайте також



Коментарі (1)
avatar
1
Списки этих фашистов огласите, пожалуйста !!!!!!
avatar