реклама партнерів:
Головна › Новини › Гарячий коментар

Українці в Чернігові обійшли двох гетьманів. ФОТОрепортаж

Святкування Покрови і слави українського війська в Чернігові розпочалося, звісно, з літургій у храмах УПЦ Київського патріархату. А під вечір біля пам'ятника Борцям за волю України зібралися активісти Руху і товариства "Просвіта".

Настоятель Катерининського собору отець Роман Кіник відслужив панахиду за воїнами, що полягли за Україну. Далі промовляли голова обласної організації Руху Володимир Ступак, ветеран Михайло Данилюк, голова обласного товариства "Просвіта" імені Т.Шевченка Василь Чепурний. А поетеса Надія Галковська по-доброму спровокувала всіх виконати дві повстанські пісні.

Далі процесія пройшла до пам'ятника гетьману Івану Мазепі, де тодішній генеральний директор заповідника "Чернігів стародавній" Юрій Соболь розповів як у Чернігові вдалося поставити єдиний в Україні пам'ятник опальному гетьману. Згадаймо з якими боями пробували встановити такий пам'ятник у Полтаві, коли містом керував бютівець, і як це не вдалося. А Чернігів виявився на висоті...

Патріоти пройшли і до пам'ятника гетьману Богдану Хмельницькому, по дорозі співаючи "Гей, на горі та й женці жнуть".

А ввечері "Свобода", "Тризуб", "Третя позиція" пройшли маршем від торгового центру "Дружба" до Катерининської церкви, де біля пам'ятника Борцям за волю Україну, ставши на коліна, прийняли присягу вояка УПА.

Бабусі з московського намета, що досі свідчить про яловість чернігівської влади, злобно шипіли: "Фашисти!". Яке відношення українські патріоти мають до послідовників італійського дуче -- не знають і самі шиплячі московити.

Фото Сергія СОЛОМАХИ












































Теги:Рух, Покрова, Просвіта, Київський патріархат, Іван Мазепа, марш УПА


Читайте також



Коментарі (0)
avatar