реклама партнерів:
Головна › Новини › Захоплення

У Прилуках пройшов «Покровський турнір» з рукопашного бою на Кубок «Свободи»

10 жовтня у місті Прилуки за підтримки Чернігівської обласної організації ВО “Свобода” відбувся відкритий чемпіонат з рукопашного бою «Покровський турнір». Понад сто юних спортсменів з Чернігівської та Сумської областей змагалися в запеклій боротьбі за Кубок «Свободи».

Після підняття державного прапора на урочистому відкритті чемпіонату перед учасниками змагань, багаточисельними вболівальниками, представниками ЗМІ виступили організатори «Покровського турніру» − представники Прилуцької міської «Свободи». Зокрема, кандидат на посаду міського голови м. Прилуки від ВО «Свобода» Дмитро Барнаш привітав спортсменів з відкриттям турніру та зазначив: «Цей турнір ми приурочили до свята Покрови Пресвятої Богородиці. Це свято дуже шанували запорізькі козаки, адже Божа Матір завжди вважалась покровителькою українського козацтва. Знаменно, що козацьке свято Покрови стало Днем вояків УПА — армії звитяжців, лицарів, життєвим девізом яких були два слова: Бог і Україна. Їх, як і героїв визвольних змагань початку XX ст. — українських січових стрільців, покликала на жертовний вогонь багатостраждальна Мати Україна, розшматована між державами-окупантами. І саме тому ВО «Свобода» виступає за оголошення 14 жовтня державним святом – Днем Української Зброї.»

Підтримка націоналістами спорту стала вже традиційною. Навесні Прилуцька «Свобода» проводить традиційний турнір з рукопашного бою ім. Миколи Міхновського. Також надає підтримку юним спортсменам в поїздках на Всеукраїнські та міжнародні змагання, включаючи чемпіонат світу, де вони виборюють нагороди вищих ґатунків. Організовуючи такі турніри, «Свобода» дбає про патріотичне і фізичне виховання молоді. Адже лише здорова, фізично і духовно сильна нація може розбудувати і захистити свою Богом дану землю. Слава Україні! Слава Нації!

Прес-служба Чернігівської обласної організації ВО «Свобода»




Теги:Прилуки, Покрова, УПА, свобода, турнір


Читайте також



Коментарі (0)
avatar