реклама партнерів:
Головна › Новини › КУЛЬТУРА

У неділю в Чернігові Віра Курико представить книгу про Левка Лук'яненка

Щойно вийшла книга "Вулиця причетних. Чернігівська справа Лук'яненка". Її авторка Віра Курико розповідає:

"Перші примірники моєї репортажної книжки сьогодні приїхали в Чернігів. Цієї неділі о 20:00 ми презентуватимемо її на Зеленій сцені. Кажуть, що варто навіть трохи раніше підходити.

Протягом року я майже не розповідала про те, що працюю над книгою, бо соромилася. Але вороття нема. І ось.

Про що книга? Попри те, що я відтворюю два роки життя Левка Лук'яненка в Чернігові — книга не про дисидента. Краще за мене вже сказала Mariia Semenchenko: мені цікавий «не стільки сам Левко, про якого написано чимало, скільки всі ті люди, які були поруч – ті, хто писав доноси, хто виступав на зібраннях проти Левка, хто знав і мовчав, кому довелося погодитися на співпрацю з КДБ, з чиїх квартир велися всі ці прослуховування». Я шукала їх і, маючи здебільшого небагато часу, просила розповісти найважливіше.

Раніше я вже писала: працюючи над книгою про людей, яким так чи інакше довелося «співпрацювати» з КДБ, мені, їй-богу, кортіло почути про біль, драму, моральні дилеми, авантюри й ледь не детективні історії. Натомість я отримала цілком буденні оповіді, прості оповідки. Але усі разом вони склалися у оповідь цілого покоління, як мені здається . Для мене це цінність. Навіть те, як протягом сорока років люди відфільтрували в собі ці події, вражало мене. І я хочу з вами поділитися.

Тішуся, що книга, події якої відбуваються в Чернігові кінця 70-их років, почнеться саме в Чернігові.

Тому в неділю, 16 серпня, о 20:00 дуже чекаю вас на фестивалі "Зелена Сцена" в Чернігові".



Теги:Зелена сцена, КГБ, Левко Лук'яненко, віра Курико


Читайте також



Коментарі (0)
avatar