реклама партнерів:
Головна › Новини › Гарячий коментар

Росія -- за Юлію Тимошенко! Офіційно

У Москві вказують на антиросійське підгрунтя у винесеному Печерським судом Києва обвинувальному вироку колишньому голові кабінету міністрів України Юлії Тимошенко, засудженій до семи років позбавлення волі.
"Не можемо у цьому контексті не відзначити й очевидний антиросійський підтекст у всій цій історії. По суті, Ю. Тимошенко судили за діючі та ніким не скасовані юридично зобов'язувальні угоди між ВАТ Газпром і НАК Нафтогаз Україна", - йдеться в заяві МЗС РФ.

"У Росії твердо налаштовані на розвиток і поглиблення всебічного партнерства з Україною, у тому числі на пошук взаємоприйнятних рішень у газовій сфері, як про це домовилися керівники двох держав у Завидово 24 вересня цього року", - йдеться у заяві.

"Щиро сподіваємося на те, що поступу в цьому напрямку не завадять спроби в односторонньому порядку вивести ситуацію з узгодженого правового поля. Договори мають виконуватися", - підкреслюється в заяві.

МЗС РФ запевнило, що газові контракти між Росією та Україною, за які засуджена Тимошенко, укладалися відповідно до всіх правових норм.

"Звинувачуючи Тимошенко у перевищенні влади при укладанні контракту на поставку російського газу 2009 року, Печерський суд проігнорував переконливі свідоцтва того, що згадані газові домовленості були оформлені строго згідно із законодавством Росії та України й застосовними нормами міжнародного права", - йдеться у заяві.

В ній підкреслюється, що "російська сторона поважає суверенітет української держави і незалежність судової системи України".

"Разом із тим, не можна не брати до уваги той факт, що керівництво багатьох держав і світова громадськість сприймають весь цей судовий процес як ініційований виключно з політичних мотивів", - підкреслює МЗС Росії.
Кореспондент



Теги:Путін, Юлія Тимошенко, Україна - Росія


Читайте також



Коментарі (1)
avatar
1
Их не Юля волнует. Их договор, который и правда дороже денег, волнует.
avatar