реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОГЛЯД

Чому я не переживаю за ту асоціацію?

Сурйозні міни ставлять собі на лиця наші політики, балакаючи і балакаючи та й знову балакаючи про асоціацію з ЄС. Так, наче й справді після того доленосного, історичного і ще якогось там крутого підписання заживемо ж ми, гей!

Ні, я не на геїв натякаю -- вони у православній традиції називаються мужоложцями -- бо насправді шум навколо них роздутий противниками українського руху в Європу, а в самій Європі їх просто терплять, але не люблять.

Я кажу про очікування простих українців -- так наче їх торкнеться та асоціація. Прям таки по домогосподарству і торкнеться. По зарплаті, по цінах. До речі, чомусь наші політики не кажуть -- так, мовляв, і так, дорогенькі маленькі українці (чомусь маленькими називав нас попередній Президент -- правда, це краще, ніж чутися козлами, що "мєшают жить"), вступимо в ЄС -- ціни будуть такі, як в ЄС. А ви знаєте, що там вони значно нижчі, ніж в Україні?! А зарплати значно вищі! Ні, чомусь про таке мовчать.

Або -- вступимо в ЄС і в нас дороги зроблять нормальними, як у Європі. Не кажуть і цього, бо як же тоді мільйони красти?! Зрештою, не кажуть, що вступимо кудись -- і чиновники перестануть красти.

Ми вступили в Світову організацію торгівлі. Пам'ятаєте, скільки було надриву в проповідях наших політиків?! І шо, помогли, синку, тобі ляхи, як казав класичний герой? Правда, зараз таки поляки нам і допомагають не впасти в жерло російської новітньої імперії, що намарне сподівається відновити вепс- росіянин Путін. Не помогла нам СОТ, тому що вона не панацея, а інструмент. Користуватись же будь-яким інструментом треба вміти. Навіть ложкою, не що сошкою. А наші державці (не від слова "держава", а від слова "держаться". За владу держаться, як вош за кожуха) не вміють таким тонким інструментом користуватися. Адже можна щось таке заблокувати, як наприклад контрабанду в Одеському порту -- і все, потоки наближених до престолу злодіїв потоншають.

Олігархи йдуть в ЄС не від любові до Європи, а тому, що там лежать їх рахунки наших грошей. А в Росії царь- батюшка в будь- який момент може відібрати. Такі у них понятія, а в Європі все ж закони. Тобто в олігархів вигода пряма. У нас опосередкована -- можливо, чи, як кажуть на Полтавщині, мабіть, колись якось десь і в нас та для нас запрацюють європейські закони, а не донецькі понятія. Тому я за Євросоюз, але рвати душу за підписання угоди про асоціацію не бачу потреби.

Що ж до наших олігархів, то як пише фейсбук пана Цукерберга, у них гроші в Цюріху, діти - в Кембриджі, а голова -- в Орді. Чи не так, Рінате Леонідовичу?

Підпишуть угоду. Бо Європа таки не хоче програвати Росії та Китаю велику геополітичну гру. І тут не про Юлю Тимошенко йдеться -- зрештою, укладення закону про дозвіл лікуватися за кордоном одному в'язню не зовсім тичеться до європейських законів. Тож Янукович чітко зважує на це і випускати свого ворога з-за ґрат не поспішає цілком вмотивовано.

Підписання угоди вдарить по опозиції. Зрозуміло, що воювати з Януковичем вона припинила не тому, що і Янукович за ЄС, а тому, що народ ту війну не підтримав, бо не повірив лідерам, які оголошують "народне повстання", на сьомий день якого їдуть купатися в ізраїльському Мертвому морі.

Але ж тепер, коли асоціація буде, а ні європейського суду, ні європейської якості, ні європейських чиновників у нас не народять, обиватель кого звинуватить у своєму розчаруванні? Звісно, опозицію. Вона мусила б сьогодні гарячково виробити механізми наповнення букви європейських законів українською реальною суттю. Та ні, вони мовчать. Тому й програють вкотре. А що -- їм зручно: вілли є, мерседеси також, по європах катаються, знову ж таки -- рахунки в Цюріху, а діти в Кембриджі... А іншої опозиції не видно.

Василь ЧЕПУРНИЙ

На фото: туалет Олешнянської школи у Ріпкинському районі



Теги:Юлія Тимошенко, Україна - Росія, опозиція, асоціація з ЄС


Читайте також



Коментарі (5)
avatar
1
Василю, не рви так свою творчу душу.
Насправді, ніякої реальної асоціації(ключеве - реальної) з Європою робити ніхто не збирається.
Головне завдання пенсіонерів Януковича-Азарова-Рибакова і їх молодої донецьо-луганської команди дотягнути до виборів 2015 року на гаслах про асоціацію. Але для цього треба виклянчити доларів, євро, юанів, рублів хоч у самого чорта, щоб гривня не впала та якось ці жалюгідні пенсії електорату більщ-менш регулярно виплачувати.
avatar
2
Не навіюйте на людей нудьгу та безвихідь.
Ми й так відчуваємо себе Богом обіженими, меншовартісними невдахами.
avatar
3
Бачу туалет там далі, а оце ближче школа?
avatar
4
оце і є туалет з буквою "Ч". А школа -- за спиною у фотографа
avatar
5
Пане, Василю, ну чого ж не торкнеться, торкнеться, особливо, коли вітчизняні підприємства почнуть закриватись не витримавши конкуренції, бо влада наврядчи 165 млрд. долл. знайде на перехід до євростандартів, а ось те, що манна небесна на нас не посипиться, ще точно
avatar