реклама партнерів:
Головна › Новини › СУСПІЛЬСТВО

Феномен: народити у... 66 років!

Унікальний випадок у світовій практиці, вартий занесення до Книги рекордів Гіннеса: 66-ти річна чернігівка, колишня медична сестра Валентина Полетна шляхом штучного запліднення народила здорову дівчинку.

Ця подія сталася у Чернігівському пологовому будинку. Як повідомила щаслива мати, вона все своє життя мріяла мати дитину. Втім, власними силами та природним шляхом зробити це не вдавалося. І тоді Валентина Полетна вирішила зібрати необхідну суму (близько 60-ти тисяч гривень) і звернутися до однієї з київських клінік репродуктивної медицини до професора Ігоря Ільїна. Зважаючи на її вік, жінку відмовляли, але вона була непохитною. Штучне запліднення пройшло нормально.

Протягом 9-ти місяців Валентину Полетну доглядали медики Чернігівського пологового будинку. У визначений термін жінка шляхом кесаревого розтину народила дівчинку вагою 3 кілограми 300 грамів та зростом 54 сантиметри. За словами головного лікаря закладу Василя Гусака, ці показники становлять 8-9 одиниць за 10-ти бальною шкалою, тобто таким станом новонародженої може похвалитися не кожна з породіль репродуктивного віку. « Ми намагалися забезпечити матері належний догляд. Тепер жінка почуває себе нормально, хоча в неї мають місце деякі екстрагенітальні захворювання, які притаманні жінкам цього віку, але патології немає. Протікання післяпологового періоду типове і вона випишеться на 5-7-му добу, як і всі жінки», - стверджує Василь Гусак.

Тепер Валентина Полетна має ще одну мрію – виростити дівчинку. І хоча вона немає ані близьких, ані родичів, сподівається на певну допомогу з боку держави.
Прес-служба управління охорони здоров»я облдержадміністрації.




Теги:стара мати, Книга рекордів Гіннеса, штучне запліднення, пізні пологи, породілля


Читайте також



Коментарі (1)
avatar
1
Бедное дитя... О нём хоть кто-нибудь задумался? Иметь такую мамашу...
avatar