реклама партнерів:
Головна › Новини › СУСПІЛЬСТВО

13-річна народила, а на батька дитини завели справу

У Мені на Чернігівщині 13-річна дівчина народила дитинку.

Новонароджену назвали Поліною. Батьком дитини є 18-річний хлопець. Тож слідчий Головного управління Нацполіції в Чернігівській області завершив досудове розслідування та передав прокурору для направлення до суду обвинувальний акт стосовно батька дитини, якого звинувачують у зґвалтуванні. Хоча сама мати дитини і її родичі стверджують, що жодного зґвалтування не було.

Водночас справа про ймовірне зґвалтування малолітньої дівчини вихідцем з Азербайджану на ринку "Привокзальний" у Чернігові так і не передана до суду.

До речі, як зазначає відома дослідниця української історії Тетяна Таїрова, в Україні традиційно вік 13 років вважався для дівчини достатнім для заміжжя, а православна церква благословляла шлюб, якщо нареченій було 12 років. Третій Литовський статут, за яким довго жили українці, також визначав вік 15 років для дівчат як повнолітній. У радянський же час дві республіки - Україна і Узбекистан - мали в своєму законодавстві значне послаблення для шлюбу дівчат: їм дозволялося одружуватися у 16 років.

Тож найімовірніше, що попри медійний шум, справа в суді завершиться нічим, тим паче, що батько дитини не відмовляється від неї.

Василь ЧЕПУРНИЙ."Голос України"



Теги:мена, породілля, зґвалтування, чернігівська поліція


Читайте також



Коментарі (0)
avatar