реклама партнерів:
Головна › Новини › КРИМІНАЛ

Набої до "бацька" не пройшли

67 мисливських набоїв вилучили співробітники Чернігівської митниці та прикордонники у мешканця Чернігова при спробі їх незаконного переміщення через кордон

Святкового ранку, 09 травня 2011 року, у пункті пропуску «Славутич - Комарин», що знаходиться у зоні діяльності Чернігівської митниці, співробітники митниці та прикордонники виявили в автомобілі громадянина України 67 набоїв до мисливської гладкоствольної зброї.

Мешканець Чернігова слідував через кордон на автомобілі марки MITSUBISHI у напрямку Білорусі. Для перетину кордону обрав «зелений» коридор. Враховуючи аналіз ризиків, спільною оглядовою групою у складі митників і прикордонників було прийнято рішення вивести автомобіль зі смуги спрощеного контролю для здійснення поглибленого огляду. Під час усного опитування громадянин не повідомив про наявність у нього речей, що мають обмеження до переміщення через кордон та підлягають декларуванню. У той самий час, в салоні автомобіля знаходились коробки з набоями. Пізніше, на своє виправдання, громадянин повідомив, що просто забув залишити набої вдома.

За даним фактом співробітниками митниці порушено адміністративну справу за статтею 339 Митного кодексу України. Згідно норм українського законодавства: переміщувати через кордон набої до мисливської гладкоствольної зброї громадяни можуть тільки за наявності дозволу УМВС України та за умови обов’язкового письмового декларування.




Теги:митниця, кордон, набої


Читайте також



Коментарі (0)
avatar