реклама партнерів:
Головна › Новини › КРИМІНАЛ

Фурнітура з... криміналом

Під виглядом меблевої фурнітури через кордон намагались перемістити крісла, сейфи, світильники та інші товари загальною вартістю майже 170 тисяч гривень

Порушення виявили співробітники Чернігівської митниці спільно з прикордонниками під час здійснення митного контролю вантажу у пункті пропуску «Грем’яч».

Згідно товаросупровідних документів, що були надані перевізником до митного контролю, у вантажному автомобілі зі Словенії до Казахстану переміщувався вантаж «сантехнічні вироби, офісні меблі, змішувачі» загальною вагою понад 9 тонн. Невідповідність між вказаними у документах даними щодо асортименту, найменування та інших характеристик вантажу та фактично наявним вантажем встановили співробітники пункту пропуску «Грем’яч». Для подальшої, більш ретельної, перевірки автомобіль було доставлено до Чернігова. Де й здійснили поглиблений огляд з повним вивантаженням, оглядом та перерахунком товару.

Під час перевірки співробітники служби митної варти встановили, що частина вантажу - 451 місце - загальною вагою понад 7 тонн не відповідає заявленому в товаросупровідних документах. Тобто, фактично є іншим товаром. Це: дзеркала, вмонтовані сейфи, вмонтовані холодильники, меблі для сидіння та світильники.

Співробітниками митниці порушено адміністративну справу відносно директора італійської фірми – відправника товару за статтею 352 Митного кодексу України. Товари, що переміщувались з приховуванням від митного контролю, затримані. За попередньою оцінкою їх вартість становить 169,8 тисяч гривень.

Прес-служба Чернігівської митниці



Теги:митниця, кордон, пункт пропуску «Грем’яч», Кримінал


Читайте також



Коментарі (0)
avatar