реклама партнерів:
Головна › Новини › Споживач

Фарш котлетний: про якість забули

Держнагляд: Коли зробили фарш?

Фахівці державного нагляду підприємства «Чернігівстандартметрологія» перевірили продукцію виробника ТОВ "Фудмаркет" у мікрорайоні Масани та виявили порушення у маркуванні м’ясного фаршу упродовж півроку. Про це повідомив генеральний директор державного підприємства Валентин Бакуменко.
«Перевірена партія вагового фаршу курячого «Котлетний» не мала на маркувальному ярлику інформації про час виготовлення, номер партії виробництва», - сказав він.

При цьому керівник відзначив, що інспектори не встановили порушень при перевірці рецептури свинячого та курячого котлетних фаршів.
Незадовільний приймальний контроль готової продукції за період з 23 червня 2010 року по 18 січня 2011 року став причиною випуску продукції, що не дає покупцю повної інформації про товар, тобто не відповідає вимогам нормативної документації, хоча в торговий зал магазину «Велика кишеня» і подається посвідчення про якість.

При цьому фахівці держнагляду відзначили, що в технічних умовах, за якими виготовляється фарш, фактично відсутні вимоги щодо визначення показника масової частки вологи та в маркуванні відсутні вимоги щодо позначки про ГМО. Висновок - необхідно привести технічну документацію до вимог ДСТУ 4437:2005 "Напівфабрикати м’ясні та м’ясорослинні посічені. ЗТУ" та Закону України “Про безпечність та якість харчових продуктів”.

Інспектори з держнагляду відзначили порушення періодичності контролю за показниками безпеки продукції, бактеріологічного контролю миття та дезинфекції обладнання, інвентарю, одягу та рук робітників та незадовільний контроль питної води.
За результатами перевірки фахівці заборонили підприємству реалізувати 2 види продукції та застосували штраф в сумі 1888 грн., а посадову особу притягли до адмінвідповідальності на суму 204 гривні.

У січні відділ державного нагляду «Чернігівстандартметрологія» провів 9 первинних перевірок і встановив порушення вимог нормативної документів у 8 з них. Вартість забракованої продукції склала майже 48 тис. гривень. Видано 5 приписів на заборону реалізації продукції.
Сума застосованих штрафів становить 6 596 гривень, адмінштрафів на посадовців - 765 гривень. Всі кошти сплачені в місцевий бюджет за місцем знаходження підприємств.

Прес-служба ДП «Чернігівстандартметрологія»




Теги:Фарш, якість продуктів харчування


Читайте також



Коментарі (1)
avatar
1
Забраковали продукцию на 48 тыс.грн., и взяли штрафов на 6 596 грн., которые быстро окупятся из карманов покупателей, и ещё 765 грн. админштрафов - это просто смешно!
И куда мы с такими законами лезем - в Европу что ли?
avatar