реклама партнерів:
Головна › Новини › КРИМІНАЛ

Чернігівського грабіжника знайшли за кордоном через п’ять з половиною років після злочину

Прокуратура Чернігова підтримала державне обвинувачення у кримінальній справі про грабіж.

Ще у 2006 році два парубки в Чернігові, в підвалі будинку по Червоногвардійській, 15, попередньо змовившись, пограбували молодшого за них 18-річного юнака. Відібрали мобільний телефон і гаманець із грошима. Загальна сума награбованого склала 919 гривень: телефон був не з найдорожчих, і великих грошових сум при собі жертва не мала. Але суспільна небезпечність такого злочину, як грабіж, вимірюється не тільки вартістю відібраного майна.

Злочинців тоді швидко знайшли, але один із них, порушивши підписку про невиїзд, утік. Як з’ясувалося пізніше, він виїхав за кордон. Його спільника у тому ж 2006 році було засуджено до реального позбавлення волі, а втікача оголошено в розшук. Запобіжний захід у вигляді тримання під вартою суд йому виносив заочно.

Грабіжник так довго переховувався, що, можливо, вже й повірив у свою безкарність. Але розшук тривав, в тому числі й через систему Інтерполу.

І через п’ять з половиною років після злочину чернігівського злодія було затримано в м. Александрія Італійської Республіки. Там він і відсидів за гратами близько року, поки італійські компетентні органи задовольнили клопотання прокуратури про видачу цього нашого громадянина для притягнення до кримінальної відповідальності на території України.

Суд над ним відбувся в Чернігові цього року. До того моменту колишній грабіжник вже щиро каявся і відшкодував завдані збитки, а потерпілий був готовий його простити. Погодившись із думкою державного обвинувачення, суд виніс вирок у вигляді чотирьох років позбавлення волі з іспитовим терміном у два роки. Попри звільнення з-під варти, засуджений не відбувся «легким переляком»: і позбавлення волі довелось відчути на собі, і життя в Італії завершилось ганебно. Якщо ж ця особа порушить обов’язки, накладені на неї на час іспитового терміну, то буде відбувати основне покарання.

Прес-служба прокуратури м. Чернігова




Теги:злодії, прокуратура Чернігова, грабіжник


Читайте також



Коментарі (0)
avatar