реклама партнерів:
Головна › Новини › КРИМІНАЛ

Крадія -- винахідника засуджено

Прокуратурою м.Чернігова доведено в суді вину крадія, який присвоїв кошти іншої особи в особливо великих розмірах

Прокуратурою м.Чернігова доведено в суді вину місцевого жителя в скоєнні злочину, передбаченого ч.5 ст.185 Кримінального кодексу України (крадіжка, вчинена в особливо великих розмірах).

Мова йде про викрадення грошей на суму 60 тисяч євро та 25 тисяч доларів США, які один з місцевих підприємців помістив до схованки у стіні своєї квартири.

Обставини склалися так, що ремонт у цій квартирі робився без присутності власника. Випадково знайдені в схованці гроші взяв той, хто наглядав за працівниками. Сказав, що на зберігання.
Спочатку він не заперечував факту знаходження грошей у нього, але ухилявся від передачі їх власнику. А потім і взагалі відмовився повертати кошти, заявляючи, що не брав.

Постраждалий звернувся з заявою про злочин до правоохоронних органів. У ході слідства факт присвоєння чужих грошей саме підозрюваним було підтверджено. При обшуку в нього знайшли в тому числі й купюру, на якій були від руки написані цифра «20 000» і підпис. У заяві потерпілий зазначив, що кожну пачку грошей у схованці він особисто позначав, вказуючи суму в ній і підписуючись. Ці написи впізнали робітники. Почеркознавча експертиза підтвердила, що підпис на купюрі належить саме постраждалому.

Підозрюваний в ході слідства від давання показів відмовлявся, а в суді заперечував свою вину.
Але, зваживши на наведені прокурором докази, суд визнав дану особу винною.

За скоєння крадіжки в особливо великих розмірах закон передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від семи до дванадцяти років з конфіскацією майна. Суд призначив вісім років позбавлення волі з конфіскацією майна. Також засуджений має сплатити потерпілому суму, яку вкрав.

Прес-служба прокуратури м.Чернігова



Теги:прокуратура Чернігова, злодії, підприємці


Читайте також



Коментарі (0)
avatar