реклама партнерів:
Головна › Новини › ЕКОЛОГІЯ

50 «болсанок» і 4-и ночі творчості. Фотозвіт

Мимохіть вивчили асортимент найбільш популярних напоїв продуктових закладів с. Свердловка Коропського району працівники Відділу науки, екоосвіти та рекреації Мезинського національного природного парку, які влаштували сценізований показ екологічної моди. Дизайнерам для виготовлення одного з нарядів знадобилось близько 50 пластикових пляшок, у народі «болсанок»» і 4 ночі творчих зусиль.
Зовсім у новому амплуа постала на сцені сучасна Мері Поппінс у вбранні з поліетиленових пакетів з використанням паперових відходів та кришок із пивних пляшок. Одну з презентованих моделей можна сміло назвати „Королева ЗМІ”, адже виготовлена вона виключно із газет, а була ще і „королева дисковода”.
«Показ мод» відбувся у рамках святкування

5-річчя Мезинського НПП та святкового концерту, що мав природоохоронну та екологічну тематику. „Бережіть природу!” – неодноразово звучало з вуст школярів Крисківської та Свердловської шкіл під час сценок.
Святкову програму гармонійно доповнили своїми танцювальними шедеврами солісти Чернігівського театру сучасного бального танцю Ірха Максим та Матюха Тетяна.

Офіційно

Святкування 5-річчя парку розпочалося з відкриття діорами, яка показувала жителя славнозвісної Мізинської стоянки у філії Мезинського археологічного музею у с. Свердловка. Урочисто перерізав стрічку Вакуленко П.Г. - представник Міністерства екології та природних ресурсів України, „опікуна” національного парку, за сприяння якого і була створена діорама.
На урочистому засіданні працівників та гостей Мезинського НПП Вакуленко П.Г. передав привітання від Міністра екології та природних ресурсів України Злочевського М.В. подарунком на День народження став Наказ про затвердження Проекту організації території, охорони, відтворення та рекреаційного використання природних комплексів та об’єктів природного парку. Привітали природоохоронців також Дадашева Т.Г. – завідуюча Відділом заповідної справи та екомережі Державного управління охорони навколишнього природного середовища в Чернігівській області, вітання від органів влади передали Саволей В.П. – заступник голови Коропської райдержадміністрації, Дворецький В.М. – заступник голови Коропської районної ради.

Також привітала колектив Куніцина О.В. - директор Коропського районного центру дитячої творчості, з яким ще в перший рік існування були налагоджені дружні стосунки. Від імені усіх сільських рад вітання з Днем народження 5-річного ювіляра прозвучало з вуст голови Городищенської сільради Антоненко Н.П., директори всіх шкіл району приєдналися до поздоровлень Груші С.І. – директора Свердловської ЗОШ І-ІІІ ст., яка подякувала працівникам Відділу науки, екоосвіти та рекреації Мезинського НПП за тісну співпрацю та дружні стосунки, про що свідчить проведення протягом п’яти років 53 еколого-освітніх заходів, акцій та конкурсів, 54 лекцій-бесід.
Благословив на подальші досягнення священик Коропського приходу отець Володимир.
Свої вітання передали Носко М.О., ректор Чернігівського національного педагогічного університету імені Т.Г. Шевченка, який є науковим куратором НПП, директор Чернігівського обласного ліцею для обдарованої сільської молоді чернігівської обласної ради Коломієць Г.В., колектив Чернігівської обласної станції юних натуралістів.

Олеся ПОДДЕ, Ясь ОЛЕШКО

Фото – Терещенка В.В.







Теги:Мізин, Олеся Подде, Ясь Олешко, Екологія


Читайте також



Коментарі (0)
avatar