реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

"Спецоперація" МГБ, як банальне виявлення російських агентів

На початку цього тижня, «спецслужби» «народних республік» виклали чергові відео-визнання екс-співробітників СБУ, які перейшли «на сторону народу». Так, МГБ ДНР опублікувало відеозапис «брифінгу» колишнього начальника УСБУ в Луганській області Олександра Третяка, а МГБ ЛНР - колишнього співробітника Центру спецзв'язку Луганського СБУ Олександра Сущенка.

Цілком очевидно, що такий «інфовброс» здійснювався синхронно, за завданням кураторів «республік» з ФСБ РФ, з метою деморалізувати особовий склад сил АТО і схилити їх до переходу на бік сепаратистів. Про це пише сайт Незалежний портал новин

Слід зазначити, що такі «одкровення» робляться вже не вперше. Так, 22 червня цього року «Донецьке агентство новин» виклало coming out генерал-майора запасу ЗСУ Олександр Коломійця, а «Луганський інформаційний центр» за тиждень до цього організував інтерв'ю з двома співробітниками спецслужб України - братами Мірошниченко.

Кожна подібна акція підноситься луганським МГБ як операції, «якими пишається все міністерство»

Активісти «Луганського інформаційного опору» вирішили вивчити такі «блискучі операції» мгбшних «геніїв шпигунства», грунтуючись на відкритих публікаціях і свідченнях деяких досить обізнаних працівників апарату «Совміна ЛеНеРе».

Батько Андрія та Юрія - колишній високопоставлений митник «Міхал Іванич», є кумом міністра МГБ ЛНР Леоніда Пасічника. Крім цього, Міхал Іванич в давніх дружніх відносинах з іншим високопоставленим луганським СБУшником - Григорієм Ілляшовим. Після того, як Ілляшова призначали начальником СЗР ​​України, у синів Міхал Іванича почався кар'єрний ріст - один перейшов з прикордонників на службу в розвідку, а інший - був переведений з Луганського прикордонного загону в підрозділ Держприкордонслужби, що займається охороною українських диппредставництв за кордоном.

Про зв'язки Михайла Мірошниченка та Григорія Ілляшова писав ще влітку український центр OSINT-розслідувань InformNapalm.

З утворенням МГБ, Пасічник, переговоривши з кумом (благо, у них навіть будинки розташовані поруч), вирішив перетягнути хрещеників назад в Луганськ, тим більше, що в цьому їм міг посприяти Ілляшов, який після втечі Януковича також ховається в Москві.

Таким чином, ні про які «перемоги ідеології Новоросії» мова не йде, триває банальне перетягування своїх, що «залетіли» з різних причин, родичів у новий «сімейний бізнес», а всі «спецоперації» МГБ ЛНР є всього лише, як кажуть на Донбасі , «понтами для приїжджих».



Теги:фсб, Олена Лукаш, Луганськ, російсько- українська війна, СБУ


Читайте також



Коментарі (0)
avatar