реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОЛІТИКУМ

Піар-продаж кандидатів почався

СОКОЛОВ, КУРОВСЬКИЙ, РУДЬКОВСЬКИЙ ТА АТРОШЕНКО МОЖУТЬ СТАТИ НАРОДНИМИ ДЕПУТАТАМИ – РЕЗУЛЬТАТИ ЕКСПЕРТНОГО ОПИТУВАННЯ

Сьогодні під час прес-конференції в Чернігівському прес-клубі реформ їх озвучили Леонід Щукін – засновник медіа-агенції „Seemus-media”, Олександр Юркевич – віце-президент Асоціації „PR Ukraina” та Олександр Бабак – політичний експерт. У травні цього року Асоціація «PR Ukraine» та медіа-агенція «Seemus-media» провели опитування чернігівських журналістів, політологів та експертів. Було розіслано 54 анкети. В результаті ініціатори опитування отримали відповіді від 24 експертів. Більшість респондентів висловилися за те, щоб опитування було анонімним. Тож трохи більше двох десятків експертів вважають, що всі шанси пройти до Верховної Ради нового скликання мають Олександр Соколов, Іван Куровський, Микола Рудьковський та Владислав Атрошенко.

За словами Леоніда Щукіна, саме ці кандидати ведуть послідовну роботу в своїх округах. Стабільною роботою в окрузі, на думку експерта, відзначається і пан Рибаков. В цілому ж, вибори проходять дуже мляво. «Така ситуація склалася не тільки в Чернігівській області, а й в цілому в Україні», - підкреслив пан Щукін. На його думку, така інертність виборчого процесу пов’язана з незрозумілим становищем парламенту наступного скликання. Експертні кола прогнозують, що нова Верховна Рада буде працювати щонайбільше рік. За цей час будуть внесені зміни до Конституції України – або навіть більше – буде прийнята нова Конституція. Після цього Верховна Рада буде розпущена. «З цієї причини політики і не поспішають вкладати мільйони та становитись народними депутатами», - вважає Леонід Щукін.

Олександр Юркевич додав, що не варто скидати з рахунків ще одну потужну персону – Леоніда Кучму. «Він цілком би міг балотуватися у Новгороді-Сіверському, - переконаний О. Юркевич. – Ситуація проясниться, коли буде зрозуміло чи будуть відкриті кримінальні справи проти колишнього президента: потрібна буде Кучмі чи ні депутатська недоторканість». Щодо політичних сил, то політтехнолог сказав, що йому незрозуміла пасивність партії УДАР. За таких високих рейтингів ця партія має всі шанси пройти до парламенту. Проте низька активність партійного осередку УДАРу в Чернігівській області зменшує ці шанси.

Політичний експерт Олександр Бабак звернув увагу на пасивність опозиції. «Опозиція практично «здала без бою» Чернігівщину», - впевнений О. Бабак. За його словами, «жоден важковаговик не оголосив до сьогоднішнього дня про бажання балотуватися по Чернігівщині». Олександр Бабак радить опозиції «делегувати в область загальновідомих політиків, як для участі у мажоритарних виборах, так і у якості команди підтримки».

Оксана КЛИМЕНКО

Від редакції "Сіверщини".

Подібні оцінювання завжди викликають питання - скільки заплачено? Скажімо, Рибаков не заплатив і його нема серед оголошених київськими політбалакунами... Так само, як і прозорий натяк партії "УДАР" -- мовляв, платіть, хлопці, тоді й вам наділимо шанси...






Теги:Соколов, Куровський, Рудьковський, вибори -- 2012, Леонід КУЧМА


Читайте також



Коментарі (1)
avatar
1
Редакции "Сиверщины".
Что-то такое впечатление, что вы перепечатали новость, а сами забыли сходить на мероприятие. Ваши же коллеги говорят, что как раз про Рыбакова и Рудьковского киевляне говорили довольно много(даже может быть слишком). Но вы или прослушали или вас там просто не было.
А про Удар сказано верно - где они? В Киеве заявляют, что они сильнеют день ото дня, а в Чернигове их просто не слышно и не видно.
Так что или ходите на пресс-конференции сами или перепечатывайте без пустых комментариев.
avatar