реклама партнерів:
Головна › Новини › Невідома Україна

Мощі чернігівської святої відібрали за рішенням суду

Арбітражний суд Володимирській області (Російська Федерація) виніс рішення про вилучення у релігійних організацій "Російська Православна Автономна Церква" (РПАЦ) і "Суздальська Єпархія Російської Православної Автономної Церкви" кісткових останків (мощей) преподобних Євфимія Суздальського і Євфросинії Суздальської. Тепер вони будуть передані управлінню Росмайна по Володимирській області, яке, як вважають експерти, може віддати мощі Російській православній церкві (Московська патріархія). Про це повідомив портал Credo -- ru.

Прп. Єфросинія, у миру князівна Феодулія Чернігівська, старша дочка князя мученика Михаїла Всеволодовича, храм якому стоїть у Чернігові. Була першою дитиною в батьків, вимоленою у Бога, тому що до неї в них довго не було дітей. Троєкратне явлення Пресвятої Богородиці її матері випередило її народження в 1212 р.

До 15 років жила у Чернігові. Коли князівні Феодулії минуло 15 років, вона повинна була їхати в Суздаль для одруження із князем Миною, з яким вона заручена була з дитинства. Але уві сні в видінні Пресвята Богородиця повідала їй, що цей шлюб не відбудеться, і вона повинна залишитися в Суздалі. На дорозі вона довідалася, що князь Мина помер. Феодулія не повернулася додому. А пішла у монастир.

Численність чудес при її гробниці, що почалися одразу, спричинили причислення її до лику святих в XVI в.

РПАЦ -- церква, що діє на території Росії і переслідується Московською патріархією та російською владою.

Оскільки свята походженням з Чернігова, чи не затребувати повернення її мощей додому -- замість ганебної тяганини по судах?



Теги:Суздаль, чернігівські святі, російське православіє


Читайте також



Коментарі (2)
avatar
1
І це був би приклад вірності для розкутих чернігівських дівок, особливо тих, що отираються біля готелів.
avatar
2
Не поможе...
avatar