реклама партнерів:
Головна › Новини › КУЛЬТУРА

"Мама, я льотчика люблю!"

Після тривалої перерви в роботі київський сінематограф приступив до зйомок картини «Мама, я льотчика люблю». Режисером цього проекту буде Олександр Ігнатуша.

А ось сценарій Віра Мельник написала багато років тому спеціально для Юрія Іллєнка та його дружини Людмили Єфименко. Саме вони повинні були грати подружню пару, у якої виникають проблеми у взаєминах. Але тоді проект реалізувати не вдалося. І ось зараз, багато в чому завдяки змінам у вітчизняному законодавстві про кіно, з'явилася можливість за бюджетні гроші зняти цю сучасну українську мелодраму на кінострічку. Сьогодні вона - єдиний український фільм, який у виробництві на кіностудії ім. Довженко. У головних ролях - Ольга Сумська, Ігор Пісний та Сергій Калантай.

Режисер Олександр Ігнатуша розповів, що картина «Мама, я льотчика люблю» пронизана проблемами любвних відносин людей в зрілому віці. Тому вибрати актрису на головну роль було дуже просто: «За сценарієм Любов Журба - відома театральна артистка, у якої всі беруть автографи, стоять в черзі за інтерв'ю. Так що ніхто, крім Ольги Сумської, апріорі не зміг би все це так достовірно зіграти. Крім статусу збігтися повинен був і вік, адже виконавиці належить зіграти маму, - каже Ігнатуша. - Суть цього образу в тому, що героїня переживає кризу свого віку: настав час розлучитися з амплуа коханки і потрібно готуватися морально до другорядних ролей». Втім, в картині розігруються й інші драматичні лінії: чоловік Люби йде до більш молодої жінки, а вона знаходить собі молодого коханця - льотчика.

Режисер не приховує, що картина орієнтована в першу чергу на жіночу аудиторію. Бюджет фільму Олександр Ігнатуша не назвав, але обмовився, що виділено кілька мільйонів гривень. Це дало можливість реалізовувати проект в міських умовах. «Основна частина зйомок проходила в павільйонах на кіностудії імені Довженка, - розповів режисер. - Ми навіть примудрилися заощадити на поїздці в Карпати - гірську місцевість знайшли під Києвом. Фільм покажуть не тільки в наших кінотеатрах, а й в країнах СНД». Ігнатуша пишається, що завдяки державній підтримці йому не довелося перекроювати Київ під Москву, щоб догодити продюсерам.

А ось Ігор Пісний так перейнявся роллю льотчика, що навіть попросив дати йому майстер-клас з посадки авіалайнера. Повертаючись з Хорватії до Києва, він уже знав, що буде грати льотчика в цій картині. Тому, сідаючи в літак, зайшов до кабіни пілотів і попросив показати йому посадку їх залізної птиці. Льотчики перейнялися переживаннями кіношного колеги, і «Боїнг» приземлився в Борисполі за самої безпосередньої участі Пісного. А потім вже були і знімальні за штурвалом.

Ольга Сумська зізналася, що доля героїні фільму багато в чому повторює її особисту. «Люба Журба теж працює в театрі, де їй доводиться несолодко, - згадує актриса свою кар'єру. - Всі епізоди, пов'язані з роботою, знімалися в театрі імені Івана Франка. У мене мурашки побігли по тілу, коли серед фотографій колег була вивішена і моя».

Цікаво, що в обох жінок і особисте життя ідентичне. Перший чоловік героїні досить агресивний, як і колишній чоловік Сумської - Євген Паперний. За сценарієм відносини заходять в глухий кут, і у Люби з'являється нове кохання. Чоловік розуміє, що у нього є небезпечний суперник, але не хоче йому поступатися. Подібний любовний трикутник був і в житті Ольги. До того ж у неї, як і в героїні, дочка актриса: Антоніна Паперна зараз навчається в Щукінському театральному училищі в Москві. Єдине, у чому є відмінність - це відсутність молодого коханця. «Але тим цікавіше це зіграти в кіно», - запевняє Сумська.

Голос UA



Теги:українське кіно, Ольга Сумська, жіночий фільм, Юрій Іллєнко


Читайте також



Коментарі (0)
avatar