реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОЛІТИКУМ

«Закон –я тебе народив, я тебе і вб’ю! В. Литвин»

10 квітня об 12.00 в районі «Красної площі» в рамках всеукраїнської акції відбувся протестмоб проти ініціативи В. Литвина по внесенню змін до Закону України «Про доступ до публічної інформації», який тільки 9 травня 2011 року вступив в дію.
В.Литвин пропонує змінити (http://img.pravda.com.ua/files/8/a/8a20166-infotable1.pdf) всі важливі норми, що повністю нівелюють його силу та зведуть нанівець здобутки суспільства.

ЧОО ВМГО «Демократичний Альянс» і просто активні громадяни міста наочно показали, як В.Литвин фактично «зв’язує Закон по рукам». Метою заходу є висловлення громадського невдоволення і незгоди з можливим внесенням змін до Закону «Про доступ до публічної інформації».

Також прямо на площі учасники заходу підписали інформаційні запити до міського голови Олександра Соколова з проханням надати інформацію по договорам з перевізниками міста, графіком роботи всіх маршрутів міста, принципи формування тарифів на ЖКП.

Присутні журналісти і громадяни також мали можливість заповнити звернення з будь-якого цікавого для них питання. Відразу після акції, всі звернення були занесені у відділ звернень громадян Чернігівської міської ради.

Ігор Андрійченко, Голова Чернігівського обласного осередку ВМГО «Демократичний Альянс» зазначив, що відповідь на запити має надійти вже за 5 днів, згідно вже діючого Закону. «Також сьогодні по всій Україні відбулися аналогічні акції з метою якомога ширшої популяризації Закону «Про доступ до публічної інформації» і були надіслані та особисто вручені запити до органів влади у 457 містах країни, і через 5 днів ми дізнаємося, наскільки готовою є влада до виконання прийнятого Закону».




Теги:О.Соколов, В.Литвин, протестмоб, публічна інформація


Читайте також



Коментарі (0)
avatar