реклама партнерів:
Головна › Новини › ЕКОНОМІКА

Податкова інформація стала публічною

З 10 травня 2011 року набув чинності Закон України «Про доступ до публічної інформації» від 13 січня 2011 року № 2939-VI. Основною метою цього Закону є права кожного громадянина на доступ до публічної інформації.

Надання інформації суб'єктами владних повноважень здійснюється у відповідь на запити фізичних, юридичних осіб та об'єднань громадян без статусу юридичної особи.

Кожна особа може отримати дані про доходи, відсутність заборгованості, копії податкових декларацій про майновий стан про себе, вимагати виправлення неточної, неповної, застарілої інформації про себе, знищення інформації, збирання, використання чи зберігання якої здійснюється з порушенням вимог закону; ознайомитися за рішенням суду з інформацією про інших осіб, якщо це необхідно для реалізації та захисту прав та законних інтересів; на відшкодування шкоди у разі розкриття інформації про цю особу з порушенням вимог, визначених законом.

Термін виконання запиту не пізніше п'яти робочих днів з дня отримання.

Зокрема, до ДПІ у м. Чернігові ДПС з початку року відповідно до Закону України «Про доступ до публічної інформації» звернулося 43 платника податків. Із них 9 запитів надійшло від фізичних осіб – підприємців та 34 запити від юридичних осіб.

Найбільшу цікавість викликають питання щодо проведення контрольно-перевірочних заходів, усунення розбіжностей податкового кредиту по ПДВ, доходів запитувачів, надання копій документів тощо.

Лариса СИЧ, заступник начальника ДПІ
у м. Чернігові ДПС



Теги:ДПІ в Чернігові, публічна інформація


Читайте також



Коментарі (1)
avatar
1
А от коли підприємницька асоціація звертається до ДПС з клопотанням про відшкодування ПДВ своєму члену ( за його ж проханням ), податківці ігнорують інститут громадянського суспільства, мотивуючи конфіденційністю такої інформації.
avatar