Вино з Чилі від Павла Гамлетовича
З метою поліпшення культури вживання вина в Україні і безпосередньо в Чернігові, у рамках фестивалю «Вина народів світу» була організована зустріч з найвідомішим виробником вина у Чилі і представником найкрупнішої виноробні Чилі «Wino San Pedro Tarapaca» Філіппом Морелем Піразоль Андреас.
На зустрічі були присутні поціновувачі винних світових брендів і журналісти. Філіпп Морель виявився дуже приємним, емоційним і веселим співрозмовником. Він розповів про свою країну й виноробницької компанії, про процес виноробства. За його словами, корисні властивості і високі смакові якості чилійських вин пояснюються особливими умовами, в яких вирощується виноград. Це, перш за все, клімат і склад грунту. Важливе значення має і час збирання винограду. І головне відношення винаря до вина.
- Ми вважаємо вино живим організмом. Воно народжується, дорослішає і старіє. Ми не личимо до вина, коли у нас поганий настрій, тому що воно може передатися йому, - сказав Філіпп Мореля. Відомий винороб не встигав відповідати на потік запитань, що посипалися на нього. Йому допомагав Павло Гамлетович Руденок, який виявив високу ерудицію в питаннях вжитку вин, їх виготовлення і зберігання. Подальша бесіда проходила спільно з дегустацією. Присутні оцінили кращі чилійські вина з долини Майпо. <br /> Володимир Коваль
На зустрічі були присутні поціновувачі винних світових брендів і журналісти. Філіпп Морель виявився дуже приємним, емоційним і веселим співрозмовником. Він розповів про свою країну й виноробницької компанії, про процес виноробства. За його словами, корисні властивості і високі смакові якості чилійських вин пояснюються особливими умовами, в яких вирощується виноград. Це, перш за все, клімат і склад грунту. Важливе значення має і час збирання винограду. І головне відношення винаря до вина.
- Ми вважаємо вино живим організмом. Воно народжується, дорослішає і старіє. Ми не личимо до вина, коли у нас поганий настрій, тому що воно може передатися йому, - сказав Філіпп Мореля. Відомий винороб не встигав відповідати на потік запитань, що посипалися на нього. Йому допомагав Павло Гамлетович Руденок, який виявив високу ерудицію в питаннях вжитку вин, їх виготовлення і зберігання. Подальша бесіда проходила спільно з дегустацією. Присутні оцінили кращі чилійські вина з долини Майпо. <br /> Володимир Коваль
Коментарі (2) |
| |