реклама партнерів:
Головна › Новини › Невідома Україна

В «Інтермеццо» оголосили список

- «Організатор, підбурювач та замовник мільйонів вбивств у Радянському Союзі» - такими словами охарактеризував діяльність Йосифа Сталіна, історик та юрист Євгеній Підгорний, під час представлення власної книги «Оглашаю весь список» у КМЦ «Інтермеццо».
Євгеній Георгійович більшу частину свого життя прожив у Чернігові, де працював у слідчих органах міської та обласної прокуратури. З 2000 року живе у місті Аахен (Німеччина), де плідно займається історичними дослідженнями. Написав та опублікував низку брошур та статей з радянської військової тематики. У книзі «Оглашаю весь список» зібраний та опрацьований невідомий широкій громадськості матеріал про втрати генералітету Червоної армії під час радянсько-фінської війни 1939-1949 рр. і німецько-радянської війни 1941-1945 рр.
У своєму довіднику дослідник, окрім біографії генерала, наводить і обставини його загибелі. А ще іноді й описує історичне тло, на якому гинув генерал. Наприклад про обставини смерті та потрапляння в полон під час захоплення Севастополя німецькими військами генералів Червоної армії, автор розповідає, ще це була зовсім не героїчна оборона.
- «Тоді генерали Червоної Армії, з дозволу Сталіна: на підводних човнах, катерах, літаках втекли, залишивши фактично напризволяще 100-130 тисяч воїнів. Це були ніякі не герої, як їх подають радянські джерела, а зрадники».
Участь у презентації та обговоренні книги взяли чернігівські історики: доцент кафедри історії та археології України Інституту історії, етнології та правознавства імені Олександра Лазаревського Чернігівського національного педагогічного університету імені Тараса Шевченка, кандидат історичних наук Тамара Демченко та представник Українського інституту національної пам’яті у Чернігівській області Сергій Бутко.

Прес-служба
культурно-мистецького центру
«Інтермеццо»







Теги:Інтермеццо, Сталін, Підгорний


Читайте також



Коментарі (0)
avatar