реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОЛІТИКУМ

Суд визнав: УПЦ МП є структурним підрозділом РПЦ

Київський окружний адміністративний суд визнав приналежність Української Православної Церкви (Московського Патріархату) до складу Російської Православної Церкви.

Про це повідомляє «Главком» з посиланням на рішення від 15 травня.

До таких висновків Феміда дійшла, аналізуючи позов Київської митрополії УПЦ МП та Почаївської Свято-Успенської лаври до Міністерства культури, який надійшов ще у 2019 році. Священнослужителі відмовлялися підкорятися Закону України «Про свободу совісті та релігійні організації» і наказу Мінкульту, які їх зобов’язували внести зміни до статутів і закріпити канонічний зв’язок із російською Церквою. Відповідний перелік релігійних організацій, які підлягають перереєстрації, було оприлюднено в газеті «Урядовий кур’єр» у січні 2019 року.

Водночас позивачі намагалися переконати суд у протилежному. А саме, що релігієзнавча експертиза Мінкульту, проведена у 2019 році, містить численні недоліки (відсутність посилання на статути релігійних організацій, відсутність відомостей про час та/або терміни проведення відповідної експертизи; відсутність відомостей про осіб, які є фахівцями Міністерства культури; відсутність будь-якого аналізу документів, в тому числі статутів релігійних організацій).



Теги:РПЦ, Онуфрій, московський патріархат, УПЦ МП, Київський окружний суд


Читайте також



Коментарі (0)
avatar