реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОЛІТИКУМ

Сергіянство і путінізм

Треба усвідомити просту істину, яка для багатьох (через суб'єктивні причини) досі не очевидна: сергіянство та путінізм (саме в такій послідовності) - це одне, єдине явище, це два крила одного дракона (праве і ліве), це одна й та ж сама змія, що пожирає кінець свого хвоста.

Сергіянство було вирощене совєтською владою в надрах ЧК-ДПУ-НКВС-КДБ-ФСБ, а путінізм вирощений вже на ідейному підґрунті сергіянства. Чекістська Московська патріархія надала сакрального наповнення чекістському режиму РФ, наповнила чекістську державу містичним змістом. Путінізм - це продовження совєтського богоборчого режиму, але вже у новій якості - у якості релігійної держави, релігійність якої не зі знаком "+", а зі знаком "-".

Відтак чекістський Московський патріархат не тільки несе пряму відповідальність за війну чекістського режиму РФ зі знищення України та українського народу. Він є ідейним натхненником цієї війни. Сергіянство і путінізм - це єдине ціле, вони разом розпинають Христа...

Віталій ШУМИЛО

Довідка з Вікіпедії: Сергіа́нство — публіцистичний термін, під яким найчастіше розуміється політика беззастережної лояльності керівництва Російської православної церкви щодо радянської влади. Початок цієї політики зазвичай пов'язують з «Декларацією» від 29 липня 1927 року, виданої Заступником Місцеблюстителя патріаршого престолу митрополитом Сергієм (Страгородским), ідеї якої лягли в основу ставлення Московської патріархії до радянської влади.



Теги:путінізм, Віталій Шумило, сергіянство, РПЦ, УПЦ МП, московський патріархат


Читайте також



Коментарі (0)
avatar