реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

Штучний ажіотаж навколо пункту пропуску "Нові Яриловичі"

У вихідні дні жителі Гомеля та області, з метою здійснення закупівель різних груп товарів у торгівельній мережі Чернігова, перетинають державний кордон в пунктах пропуску «Нова Гута» (РБ) та «Нові Яриловичі» (Україна) та масово направляються до України.
При цьому вони вирушають в дорогу ще до настання світлового дня, а повертаються після його закінчення. Про це добре відомо керівництву Чернігівського прикордонного загону та відділу прикордонної служби "Добрянка" і зважаючи на це кількісний склад зміни прикордонних нарядів збільшується.

Аналіз проведених пропускних операцій у пункті пропуску «Нові Яриловичі» (Україна) з 29 листопада по 5 грудня свідчить про те, що його середньодобове завантаження у будні дні складає близько 3200 громадян та 950 автомобілів. Суттєво вище воно у вихідні дні – 5700 громадян та 1500 автомобілів відповідно, але пропускна спроможність пункту пропуску на сьогоднішній день складає 5500 громадян та 1780 автомобілів на добу.

Незважаючи на це, останніх вихідних днів на форумах окремих інтернет-сайтів громадянами Білорусі розміщено повідомлення про ситуативне «створення черг» при перетинанні державного кордону, що суперечить здоровому глузду. Інтенсивний рух автомобілів з Гомеля в бік України спочатку регулюється пропускною спроможністю білоруського пункту пропуску «Нова Гута» і тільки потім досягає України.

Прості арифметичні розрахунки свідчать, що навіть у вихідні дні на оформлення одного громадянина витрачається 15,1 секунди, а одного автомобіля 57,3 секунди, і це враховуючи всі види контролю і доволі значну кількість автобусів, оформлення яких вимагає більшого часу.

Можливо, комусь таки вигідно нагнітати обстановку з перетином державного кордону аби зменшити кількість бажаючих відвідати Україну?

Персонал Державної прикордонної служби України, виконуючи вимоги Голови служби, забезпечував і забезпечуватиме в подальшому створення умов, які відповідають найвищим критеріям комфорту, для перетинання державного кордону України громадянами.

Одександр ДУДКО,
помічник начальника Чернігівського прикордонного загону - начальник прес-служби, підполковник.



Теги:митниця, прикордонники, Нові Яриловичі, пункти пропуску, Україна - Білорусь


Читайте також



Коментарі (0)
avatar