реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

"Нові Яриловичі" оновилися

7 червня відбулись заходи з нагоди відкриття міжнародного автомобільного пункту пропуску «Нові Яриловичі». Розбудова та реконструкція пункту пропуску здійснювались у рамках Державної цільової програми підготовки та проведення в Україні фінальної частини чемпіонату Європи 2012 року з футболу.

На доручення Голови Держмитслужби Ігоря Калєтніка урочисто введено в експлуатацію реконструйований Міжнародний пункт пропуску «Нові Яриловичі».

В урочистостях взяли участь Директор Департаменту класифікації товарів та заходів регулювання зовнішньоекономічної діяльності Держмитслужби Анатолій Гутник та голова Чернігівської облдержадміністрації Володимир Хоменко.

Обсяг фінансування розбудови пункту пропуску «Нові Яриловичі» склав 40,2 млн. грн. Кошти були виділені з Державного бюджету України в рамках Програми підготовки до Євро-2012.

Митний контроль здійснювався безперервно, незважаючи на проведення будівельних робіт протягом 2008-2012 років.

Пункт пропуску, який є одним з найпотужніших у зоні діяльності Чернігівської митниці, розташований на кордоні з Республікою Білорусь на 9-ому міжнародному транспортному коридорі Гельсінкі – Афіни, що з’єднує країни Балтії з країнами Східної Європи. Під час чемпіонату очікується значне збільшення кількості громадян і транспортних засобів, що прямуватимуть до України та в зворотному напрямку. Це вболівальники, учасники змагань та туристи.

Реконструкція дозволила майже втричі збільшити пропускну спроможність «Нових Яриловичей». Щодоби тут зможуть проходити митне оформлення 400 вантажних автомобілів, 1300 легкових авто, 80 автобусів та 5 500 громадян.
Все це у підсумку створює додаткові привабливі можливості для реалізації транзитного потенціалу України. І Чернігівської області зокрема.

Необхідність посилення цього напрямку обумовлена постійним зростанням вантажопотоку. А також обсягами товарообігу України з Республікою Білорусь. За 5 місяців цього року він зріс на 30 відсотків та склав майже 3 млрд. дол. США.

Також очікується, що під час проведення в Україні Євро 2012 саме цим пунктом пропуску скористається значна кількість туристів та уболівальників з Республіки Білорусь та з країн Прибалтики.Про це повідомила прес- служба Чернігівської митниці



Теги:ЄВРО -2012, митниця, Нові Яриловичі, Україна - Білорусь


Читайте також



Коментарі (0)
avatar