реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОГЛЯД

Що пов’язує Рената Кузьміна та «ніжинського Лозинського» ?

Дійсно, що може пов’язувати поважну та публічну людину – першого заступника Генпрокурора Рената Кузьміна з депутатом, ніжинським мажором Максимом Багрінцевим, який проходить головним підозрюваним у вбивстві його 51 - річної коханки, забитої молотком ?

Звичайно, за своєю посадою заступник Генпрокурора покликаний боротися зі злочинністю в усіх її проявах. Але навряд чи у коло його уваги міг би потрапити «ніжинський Лозинський», навіть якщо він насильницьки позбавив життя матір двох неповнолітніх дітей.
Хіба, що місце скоєння злочину, яке знаходиться у Києві ? Але ж ні.

Насправді є інша обставина, яка поєднує цих двох різних людей. Цією обставиною є ніжинський міський голова Михайло Приходько. Точніше не сам мер, а кримінальна справа, яку особисто Кузьмін порушив проти нього за отримання хабаря в особливо великому розмірі. Це сталося ще у 2008 році. Тоді майбутньому герою кримінальної хроніки Багрінцеву було трохи більше 20 років і навчався він в одному із київських вишів.

Можливо, його життя склалося б інакше, якби його палке бажання слави не привело його до лав ніжинської «Батьківщини».

Там він отримав прохідне місце у партійному списку на виборах до міської ради. Ця подія стала визначальною у його житті. Прийшовши до міськради «захищати» інтереси громади, ще майже юний
Максим робив все для того, щоб зблизитись з ніжинським мером. Його не зупиняв, а навіть підбадьорював той факт, що мер на той час вже був підсудний за хабар і майже півроку відсидів у Лук’янівському СІЗО.

Мер Михайло Приходько, напевно відразу збагнув, як можна використати молодого та амбіційного політика. Так і відбулось знайомство Максима Багрінцева з заступником Генпрокурора Ренатом Кузьміним. Щоправда, це знайомство було заочним та пройшло на сторінках одного з томів кримінальної справи мера-хабарника.

Ця історія можливо б і не цікавила українське суспільство, аби не одне але. Вочевидь, порушуючи кримінальну справу за хабарництво у 2008 році, Кузьмін і гадки не мав, що у червні 2013 року мер-хабарник буде не відбувати покарання за вчинений посадовий злочин, а досить вдало проводитиме свій час то у кріслі очільника міста, то на риболовлі на своїй заміській базі відпочинку на березі Десни.

Можливо, заступник Генпрокурора виконував дані йому законом повноваження боротися з корупцією та злочинністю в українській владі, дійсно хотів і хоче, щоб перед законом були всі рівні. Але, чомусь одні чекають рішення суду поблизу Качанівської колонії, а інші готуючи уху із свіжої риби в комфортних умовах.

Щоправда, перша та апеляційна інстанція судів Чернігівської області засудила Приходька до 6 років позбавлення волі, але суддя Вищого спеціалізованого суду А.В. Суржок зупинила виконання вироку, залишивши мера-хабарника на волі та дозволивши йому вершити долі людей і впливати та свідків по кримінальній справі.

Залишається тільки здогадуватись, яких фінансових потуг коштувало Приходьку таке рішення суду.

У своїй касаційній скарзі та й просто у виступах ніжинський голова відкрито звинувачує підлеглих Рената Кузьміна в фабрикуванні кримінальної справи, порушені законодавства, Конституції та у вчиненні провокацій. За версією мера проти нього «був вчинений зговір, штаб якого знаходився по вулиці Борисоглібській, 18 у Києві». Де працівники Генпрокуратури «нагло «шили» справу про хабарництво чесному і принциповому меру.

- Я заявляю, - пише Михайло Приходько – що обвинувачення побудоване на недостовірних та сфабрикованих фактах. В процесі реалізації змовницького плану відносно мене органом дізнання та органом досудового слідства постійного порушувалося законодавство…

Раніше, під час судових розглядів Приходько прямо говорив, що гроші у службовий автомобіль йому … підкинули! І знову ж таки звинувачує у цьому працівників ГПУ. Сума інкримінованого хабаря становить 60 тисяч доларів США.

До чого ж тут Багрінцев ? А відповідь дуже проста. Вже здається нормою, коли один злочинець приходить на допомогу іншому. Тим більше в організованій злочинній владі Ніжина. Саме Багрінцева залучив мер для свідчення у суді на його користь.

Про що ж свідчив депутат у суді під присягою?

Ви здивуєтеся, але він говорив про те, що Приходько порядна людина і хабарів не бере, а також те, що йому пропонували вбити мера зацікавлені особи – депутати міськради. І можливо ця брехня залишилася місцевою пліткою, якби через деякий час сам Багрінцев не забив людину до смерті молотком.

Навіть не дивлячись на це, «порядний» ніжинський голова Приходько та його захисник посилаються в суді на свідчення вбивці. Більше того, вони надіються, що той допоможе виправдати мера.

На 27 червня у Вищому спецсуді призначене судове засідання ніжинський голова надіється на те, що суд його виправдає, а кримінальну справу за хабарництво закриють. Напевно, підстави так вважати в нього є, бо касаційна інстанція на прохання засудженого голови вже зупинила виконання вироку. Представники прокуратури вважають це правовим нонсенсом, коли зупиняється рішення суду, яке фактично виконане. Якщо це станеться, то Приходько отримає право звернутися з позовом до Ріната Кузьміна так само, як це робив Луценко.

Ніжин -- невелике місто, яке волею можновладців на деякий час перетворилося на кримінальний центр Чернігівської області. Принаймні за резонансом у всеукраїнських ЗМІ. Головне те, що ніжинці чудово знають правду, що мер 17 років «доїв» підприємців та бюджет.

Тепер, коли 5 років судять Михайла Приходька за хабар, а серед депутатів міськради з’являються душогуби, люди про законність з острахом воліють мовчати, все більше переконуючись, що машина часу перенесла їх у середньовіччя.

Звичайно, що вельмишановний Ренат Равелійович, можливо, не знає про такі тонкощі з життя ніжинських злочинців, але це не позбавляє його відповідальності за стан законності в Україні, не найгіршою частиною якої є тисячолітній Ніжин.

Максим БІЛОУСЕНКО



Теги:Багрінцев, приходько, міська рада, Ніжин, Білоусенко, хабар


Читайте також



Коментарі (7)
avatar
1
Шановні читачі!
Я сам з Ніжина і хочу розповісти чомі Білоусенко М. постійно поливає брудом Приходька Михайла Васильовича брудом!
Справа у тому, що будучи на посаді міського голови м. Ніжина Приходько М.В. не дозволяв поставити Білоусенка М. на посаду головного редактора газети "Вісті" оскільки Білоусенко не мав освіти журналіста та відповідного досвіду роботи(Також за Білоусенком ходить по місту не добра справа, оскільки той працбвав на одну Ніжинську бульварну газету та програвав у суді позови у громадян про яких поширював неправдиву інформацію). Сьогодні Білоусенко М. боїться повернення Приходька М.В. на посаду Ніжинського місього голови,оскільки думає, що той відразу його звільнить з посади редактора.Окрім того, Білоусенко М. стабільно пише за гроші замовницькі статті депутатів Ступака та Походні проти Приходька М.В..
Також доводжу до вашого відома, що Білоусенко М. хочу щоб Багрінцева засадили, тому, що наступним у списках БЮТа у міську раду пройде саме БІЛОУСЕНКО М.!!!!Це все легко можна перевірити! Дякую за увагу!
avatar
2
Анатолію, дуже дякую про вичерпний коментар про мене. Але я скажу що неправду пишете саме Ви.

Покажіть мені хоть одне судове рішення яке я програв!

Повернення Приходька (якщо таке буде) ніяк не вплине на моє працевлаштування, оскільки звіляє мене і призначає рада.

І в списку БЮТу я не наступний.

Перевірте всі ці факти і тоді пишіть коменти
avatar
3
Хочу сказати, що на 100% знаю інформацію про те, що суддя першої інстанції Новозаводського районного суду м. Чернігова Падалюка О.Ф. перед тим як винести вирок Приходьку М.В., дивлячись в очі Приходьку М.В. та його захиснику у власному кабінеті сказав, що справа відносно вас шита білими нитками, але прокуратура злійснює неймовірний тиск і зараз стоїть питання обо я вас або вони мене в тюрьму сажають, тому вибачайте у мене діти є я повинен їм ще домогти.
Суддя Вищого спеціалізованого суду винесла таке рішення тому, що вона є більш захищенною законом та незалежною від прокуратури, яка зламала суддю Падалюку О.Ф. та заставила винести обвинувальний вирок Приходьку М.В
avatar
4
Не вигадуйте Максиме, чи ви забули про справу номер 2-1504/11, Ніжинський міськрайонний суд, цією ухвалою затверджено мирову угоду, ви визнали те,що написали недостовірну інформацію та сплатили 7200 гривнів відшкодування моральної шкоди (виконавча служба з вас стягнула на підставі наказу суду).Все це можливо перевірити на сайті реєстр судових рішень України.
І взагалі як може член партії БЮТ без освіти журналіста, очолювати місцеву Ніжинську газету "Вісті" !?!?! на кого працює місцева влада Ніжина, яка допустила таке?!
avatar
5
Ніжинський кримінальний феномен слід би повивчати сучасному Жоржу Сіменону. Маю на увазі ніжинця Андрія Кокотюху.
avatar
6
согласен с Максимом, сейчас действительно средневековье, где представители власти и оппозиции могут грабить, брать взятки и убивать во время охоты, как Лозинский, или как Багринцев молотком, и законы под них переписываются, чтобы сидеть долго не пришлось! да уж, в Совке к стеночке бы поставили и позор всей семьи, а у нас еще национальными героями могут сделать, как Бандеру!
avatar
7
У нас можуть з невинуватої людини, такої як Приходько М.В. зробити злочинця, за допомогою купленого редактора газети, телеканалу та декількох правоохоронців, ось, що є небезпечним для кожного українця та чесного політика.
Єдиною судовою ланкою яку на яку не може вплинути прокуратура є Вищий спец. суд України, робінгудів суди Чернігівської області засудили, як і Приходька М.В, тому, що прокуратура змогла нагнути та зламати суддів, сідьї в цьому самі зізнавалися в приватних розмовах, тому потрібно розуміти кожному Українцю, що прокуратура при співпраці з міліцією та ще коли справа проплачена певним кругом людей може стерти простого громадянина у порох, і саме це є проблема номер один для всіх вільних людей. Приходько М.В. це є зразок боротьби проти цієї машини, яку мало хто здатний спинити!
avatar