реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

Що чекає українців з 1 січня 2015 року?

В алкоголі, закордонних паспортах і роботі в Росії З початком 2015 року на українців чекає подорожчання алкоголю, зміна правил роботи в Росії та поява біометричних паспортів.

Росія зробить жорсткішими умови отримання легальної роботи для українців та посилить контроль за в’їздом на свою територію.

На 5% зростуть акцизні збори на спирт і спиртні напої, проте з часом дещо знизиться вартість акцизних марок.

Також в Україні з 1 січня починають видавати біометричні паспорти, які потрібні для скасування візового режиму з ЄС.

Крім того, напередодні Нового року парламент скасував рішення про заборону продажу домашнього сирого м’яса і молока на ринках, яка мала діяти з 1 січня. Це все аналізує газета Експрес

З 1 січня Росія запровадила нову систему дозвільних документів для офіційного працевлаштування українців. Як повідомив керівник Федеральної міграційної служби Росії (ФМС) Костянтин Ромодановський, відтепер українські громадяни повинні отримувати дозвільні документи для роботи. "Українські громадяни в'їжджають поки що за внутрішніми паспортами, але з січня вводиться інша система дозвільних документів. Тепер громадяни України повинні отримувати патенти для роботи у юридичних та фізичних осіб", - розповів пан Ромодановський. Крім того, буде жорстко діяти правило про перебування в Росії не більше 90 днів протягом півроку.

"У 2014 році ми йшли назустріч і вкрай ліберально підходили до громадян України. Напевно, в 2015 році ми повернемося на свої рейки і будемо розглядати громадян України в загальному плані", - сказав пан Ромодановський в інтерв'ю "Російській газеті". Згідно з підписаними президентом Росії змінами закону про положення іноземних громадян, для отримання патенту треба буде виконати низку вимог. Зокрема, при в’їзді в Росію вписати у міграційну картку мету перебування – робота.

Також у міграційну службу треба надати поліс медичного страхування і російські довідки про відсутність наркотичної залежності, інфекційних хвороб та ВІЛ. Окремо, як зазначає Бі-Бі-Сі, треба надати документ про володіння російською мовою, знання історії і основ законодавства Росії. За вимогами лібералізації візового режиму ЄС, з 1 січня 2015 року міграційна служба України розпочинає видачу біометричних паспортів. Від звичайного паспорту він відрізнятиметься електронним чіпом, вбудованим в обкладинку. На чіп записуватимуть інформацію про особу власника, яка є на сторінці даних паспорта, а також біометричні дані – оцифрований образ обличчя, оцифрований підпис та відбитки пальців.

Для оформлення біометричного паспорта необхідно звернутися до підрозділу міграційної служби, де під час оформлення заяви людину фотографують та сканують відбитки пальців. Президент Петро Порошенко 29 грудня заявив, що Україна розраховує на рішення про запровадження безвізового режиму з ЄС для власників біометричних паспортів на травневому саміті ЄС у Ризі.

З 1 січня на 5% збільшаться акцизи на спирт та спиртні напої. Ставка на літр чистого спирту зросте з 56,42 гривні, до 59,96 гривні за літр.

Також з 1 січня змінюються критерії та механізм автоматизованого бюджетного відшкодування податку на додану вартість.

З початку року мала набрати чинності заборона на продаж сирого молока домашнього виробництва та м’яса дворового забою. Ця норма є однією з вимог ЄС щодо санітарних стандартів продуктів харчування.

Проте парламент встиг ухвалити поправки до закону, які зберегли можливість для селян торгувати продукцією, якщо вони пройшли санітарний контроль на ринках.



Теги:акциз, робота в Росії, безвізовий режим, нові податки, біометричні паспорти


Читайте також



Коментарі (0)
avatar