реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОЛІТИКУМ

Рух знову єдиний

19 травня 2013 року Народний Рух України та Українська Народна партія об'єдналися в одну -- Рух. Рішення ухвалено на об'єднавчих з'їздах, що проводився, як і перший легендарний з'їзд Народного Руху України за перебудову 8-10 вересня 1989 року, в залі будинку культури політехнічного інституту в місті Києві. .

Мета об'єднання - "створити в Україні потужну правоцентристську політичну силу, яка в перспективі стане правлячою і направить державу на єдиний ефективний правий шлях виходу з системної кризи, в якій Україна перебуває останні 20 років".

За рішення про об’єднання двох партій проголосували 333 з 359 делегатів УНП та 233 з 389 делегатів НРУ.



Главою об'єднаної партії "РУХ" обраний нинішній лідер НРУ Василь Куйбіда, першим заступником - в.о. глави УНП Іван Заєць. Заступниками голови також стали: Володимир Шовкошитний (УНП), Світлана Ніколіна (УНП), Вячеслав Коваль (НРУ), Віктор Лабазов (НРУ).
Колишній голова УНП Юрій Костенко не ввійшов у керівні органи.

Керівні органи об’єднаної партії – Політична Рада у складі 91 осіб та Центральний Провід у складі 15 осіб, утворені з представників обох партій за принципом 50 на 50.

Відповідно до підписаних угод між керівництвом партій, після об’єднавчого з’їзду всі члени УНП та НРУ пройдуть перереєстрацію і лише потім на демократичних засадах відбудеться обрання керівництва обласних організацій об’єднаного «РУХу».
Протягом літа має пройти перереєстрація членів єдиної партії і тільки потім з'їзд вибере нове керівництво.

-- З Віктором Лабазовим, головою обласної організації НРУ, ми вже мали конструктивну розмову і на рівні області проблем з об'єднанням не повинно бути, -- повідомив "Сіверщину" голова обласної організації УНП Володимир Ступак.

До речі, і Віктор Лабазов, і Володимир Ступак увійшли до складу Політичної ради нової партії. Крім того, до ЦКРК обрано чернігівських ветеранів-рухівців: Валерія Сарану (УНП) - заступником голови, Сергія Соломаху (УНП) - членом ЦКРК.












"Об’єднані УНП та НРУ гуртуватимуть навколо себе праві та правоцентристські сили, щоб запропонувати українській політиці кращу якість», – заявив лідер УНП Юрій КОСТЕНКО після об’єднавчого з’їзду партій.
«Як єдина права сила в Україні, що знаходиться у політичній опозиції до пануючої ідеології, об’єднаний «РУХ» надаватиме праві рецепти і альтернативи на всі виклики сьогодення», – підкреслив він.
«В Україні склалася ситуація, коли більшість політичних сил займаються лівим популізмом. Доки він не буде замінений дієвою правою політикою, спрямованою на захист національних інтересів і національного виробника, Україна залишатиметься країною втрачених можливостей», – стверджує політик.
Лідер УНП зазначив, що досі в Україні не було правоцентристської більшості в законодавчому органі. «Відтак, панування лівої ідеології в українському парламенті, яке залишилося і після проголошення незалежності, призвело до прийняття так званих компромісних законів, які і заклали підвалини політичного і економічного безглуздя, яким сьогодні ніхто не задоволений», – підкреслив КОСТЕНКО.
«Щоб змінити цю ситуацію, Українська Народна Партія в чергове демонструє високу політичну відповідальність, утворюючи з найбільш близькою за ідеологією політичною партією НРУ, об’єднану політичну команду. У співпраці з іншими правими і правоцентристськими силами ми започатковуємо в Україні процес формування конкурентоспроможної партії, здатної боротися за владу та забезпечити Україні європейський шлях розвитку», – резюмував він.

«Початком процесу консолідації національної демократії, всіх патріотичних, демократичних позапарламентських сил» назвав об’єднання Української народної партії та Народного Руху України перший заступник об’єднаної партії Іван Заєць. Він також висловив переконання, що новоутворене об’єднання «відкриє ворота для тісної співпраці з парламентською опозицією».
«Нинішня влада працює, щоб збіднити український народ, деукраїнізувати Україну, зрусифікувати її і повести у Євразійський союз і у Митний простір», - заявив Заєць. Він попередив, що «все це створює величезні загрози для української державності».
«Єдиним запобіжником для цього може стати об’єднання партій національно-демократичного спрямування для того, щоб і парламентська, і позапарламентська опозиція разом захищали демократію, національну державу, національні інтереси», - підсумував політик.

Українська Народна Партія та Народний Рух України об’єднались в єдину партію відповідно до рішення делегатів з’їздів обох партій, що відбулися в неділю 19 травня. Це об’єднання символізує з одного боку - відновлення єдності РУХу, з іншого – об’єднання рівноправних політичних партнерів, що сповідують спільні ідеологічні цінності.
Своїм об’єднанням УНП та НРУ розпочинають процес гуртування всіх носіїв і прихильників правої і правоцентристської ідеології у єдину, юридично оформлену, політичну силу. Саме цей правовий демократичний шлях є єдиним можливим для перспективного поступу України.
Об’єднання УНП і НРУ відкриває нові можливості і для консолідації всіх національно-демократичних сил і опозиції в цілому задля захисту національної держави, демократії, національних інтересів.

Основними напрямами діяльності об’єднаного Народного Руху України на сучасному етапі стане:

У політичній сфері:

1. Формування в Україні цивілізованої політичної системи, в якій боротьба на знищення політичних опонентів буде замінена змагальністю політичних ідей. Системи, яка передбачатиме гарантії існування і діяльності опозиції, політичну відповідальність, демократичну передачу влади.
2. Розмежування влади і бізнесу.
3. Заміну діючого пострадянського режиму правовою демократичною системою управління.
4. Захист національної держави, національних інтересів, української мови, культури і традицій.

В економічній сфері:
1. Реалізація політики економічного націоналізму.
2. Демонополізація економіки, створення конкурентного середовища.
3. Підтримка вітчизняного виробника, створення нових робочих місць.
4. Підтримка приватної ініціативи, малого і середнього підприємництва, фермерства.
5. Розвиток науки, перспективних інноваційних виробництв.

У соціальній сфері:
1. Подолання бідності.
2. Підтримка українських вчених, талановитої молоді, інтелігенції.
3. Розвиток освіти, гарантії першого робочого місця.
4. Захист трудових прав найманих працівників.
5. Гарантії пенсійного забезпечення та заробітної плати не нижче прожиткового мінімуму.

І українська, і світова історія неодноразово доводила – досягнення високого рівня добробуту і соціального захисту, повага до держави як з боку власних громадян, так і з боку світової спільноти можливі лише за умови утвердження української держави, як держави національного типу і реалізації в ній правової політики.

Народний Рух України, як флагман правової ідеології в Україні, закликає всіх, хто поділяє ці погляди, долучатися до спільної роботи в означених напрямах.






Теги:Рух, праві, опозиція, Юрій Костенко, Куйбіда


Читайте також



Коментарі (2)
avatar
1
Які підстави для впевненності, що в перспективі нова політична сила стане правлячою? 
Чи не Івана Зайця Ви, пане Василю, тепер будеде видавати нам за українського "генерала де Голя"?
avatar
2
А чи можна в одну річку увійти двічі?
Об"єдналися, "щоб запропонувати українській політиці кращу якість". Це яку кращу? Чи спочатку треба було партію (і не тільки її, але й, що набагато страшніше!, - ідею) "опустити", вибачьте, "нижче плінтуса", щоб потім пропонувати кращу якість?
Бог вам суддя!
avatar