реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОГЛЯД

Голова Руху -- для чого об'єднання з УНП?

"Безсумнівно, що поява в деідеологізованій політичній системі України широкого об’єднання національних демократів несе у собі великий кумулятивний заряд анігіляції негативних політичних тенденцій, що після фіаско ліберальної «помаранчевої команди» запанували у державі", -- пише голова Руху Василь Куйбіда на сайті НРУ.

При цьому він зауважує реалістично, що в Європі, куди ми все ж йдемо, "нас там не чекають безкоштовні «бублики з маком», а та сама боротьба за виживання, хіба лише в технологічно складніших умовах". При цьому голова Руху ставить задачу перетворити Україну у таку впливову країну, як Франція чи Німеччина.

Василь Куйбіда:"Ми солідарні з думкою очільників українських Церков, що «сучасна об’єднана Європа має не лише здобутки. Чимало в ній того, що потребує змін чи виправлення – так само, як і наш український дім. Традиційні релігійні, культурні, сімейні та моральні цінності, на яких століттями ґрунтувалося життя народів Європи, – дорогоцінний скарб, який ми повинні цінувати, спільно берегти, захищати і примножувати. Знаємо, що у цій справі в Європі у нас є багато однодумців, з якими ми готові об’єднати зусилля".

Але оскільки Янукович також проголосив курс на Європу, то частина виборців Партії регіонів переорієнтується на проросійські партії. відповідно йому треба буде здобути голоси в центрі та на заході України. "На нашу думку, найважливішим завданням Партії Регіонів на наступний період стане дезорганізація національно-демократичного табору", -- пише Василь Куйбіда. "Перемога Віктора Федоровича на наступних президентських виборах зможе відбутися лише за умови занурення опозиційних сил в повну ентропію (розпад) і появи політичних сил, які підтримають євроінтегратора на заході України".

І тому він оцінює т.зв. відновлення УНП так: "Тому після ухвалення Віктором Януковичем рішення про євроінтеграцію, а це відбулося недавно, поступила команда тим з керівництва УНП, хто співпрацював і співпрацює з ПР «відіграти назад» об’єднання УНП із Народним Рухом України. І тут вже неважливо, чи законні ці дії, неважливо, що ідею відновлення єдності Руху підтримує переважна більшість членів колишньої Української Народної партії. Тут головну роль починає виконувати не право, а політично мотивована доцільність. Потрібно – зроблено. Гадаю, мало хто сумнівається, що мін’юст визнає легальним з’їздом збори не уповноважених людей, організованих групкою, яка нікого не представляє, адже майже всі члени керівних органів колишньої УНП перереєструвалися у об’єднаному Русі, а у областях фактично завершилося об’єднання".



Теги:УНП, Рух, Василь Куйбіда, опозиція, НРУ, євроінтеграція


Читайте також



Коментарі (0)
avatar