реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОЛІТИКУМ

Політвязні - 2011

14 жовтня 2011 року, на свято Покрови, у Донецьку відбулися масові затримання активістів патріотичних організацій. Марш, який націоналісти планували провести у місті до річниці створення Української Повстанської Армії, був заборонений владою, причому нікого з організаторів акції не повідомили про цю заборону. Хлопців забирали прямо біля їх будинків, з місць роботи. Не можна було провести марш УПА в Донецьку, показати, що в столиці синьо-блакитного царства існує альтернативна політична сила. Такі повідомлення сьогодні не дивують нікого з громадськості, проте для звичайного жителя України, який не користується інтернетом вони в диковинку.
Всі знають, про судилища над Юлією Тимошенкою та Юрієм Луценком, але не володіють інформацією про інших сучасних політв’язнів. Як повідомив Микола Коханівський, координатор Комітету Визволення Політв'язнів в Україні (вже є у нас і такий, на жаль), сьогодні у в`язницях з політичних мотивів знаходяться близько 10 громадян, ще близько 30 людей перебувають на підписці про невиїзд, або отримали умовні терміни (звісно, відсидівши по декілька місяців у СІЗО до вироку суду).

Остианній із затриманих -- учасник “податкового” Майдану Віталій Грузінов, який утримується під вартою до 27-го жовтня. .Грузинов є одним з обвинувачених по одіозній справі щодо пошкодження гранітного покриття Майдану Незалежності під час протесту підприємців у листопаді-грудні 2010 р.

Що ж відбувається в країні, коли людей утримують за такими абсурдними звинуваченнями?

"Після президентських виборів 2010 року в Україні розпочалося згортання демократичних процесів, демонстративне порушення прав і свобод людини. Вибудовуючи модель авторитарного правління, режим Януковича запровадив систему переслідування своїх політичних опонентів. Її невід'ємною частиною стало застосування кримінального законодавства, - заявляють у своєму зверненні депутати Івано-франгківської обласної ради

Очевидним є факт, що кримінальні переслідування стосуються виключно представників опозиційних політичних сил. Йдеться про порушені кримінальні справи проти Юлії Тимошенко, Юрія Луценка та інших колишніх урядовців, а також проти учасників підприємницького Майдану, членів "Тризубу" та ВО "Свобода".

В тюрму за Сталіна

Символом же політичних репресій а-ля «Янукович-2011» стала запорізька справа. 28 грудня 2010 невідомі відрізали голову пам'ятнику Сталіну, встановленому в травні минулого року на території обласного комітету КПУ. У той же день відповідальність за це взяла на себе організація "Тризуб".

Кількома днями пізніше невідомі підірвали пам'ятник Сталіну. Відповідальність за скоєне взяла на себе невідома організація "Перше січня".

У перші дні 2011 року за підозрою в пошкодженні пам'ятника Сталіну міліція затримала 9 осіб, серед яких члени організацій "Тризуб" і "Свобода".
На сьогодні із дев’яти затриманих троє перебувають під вартою: Ігор Загребельний, Артем Циганок та Віктор Давиденко, їм «припаяли» ще підпал партійних офісів КПУ та Партії Регіонів у 2009 році. Один із затриманих підполковник ВО “Тризуб” ім. С.Бандери, учасник бойових дій в Афганістані, інвалід ІІ групи Степан Бичек (“Вовк”) 22 жовтня відійшов у вічність. Потрапивши в січні до тюрми переніс другий інфаркт міокарда, був звільнений через 8 місяців.

Терорист на терористі
Наступним масовим затриманням, за надуманим на думку громадськості звинуваченням, стало затримання «Васильківських терористів» напередодні Дня Незалежності. Це члени організацій «Патріот України» та УНА-УНСО їх звинувачують у підготовці до проведення терористичного акту 24 серпня.

Під час останніх виборів до органів місцевого самоврядування, радикальні націоналісти Києва зосередилися на агітації в одному окремо взятому місті Василькові Київської області, форми агітації були найрізноманітніші і включали в себе навіть мордобої. В результаті депутатами міськради стало декілька націоналістів, і от саме їх звинуватили в організації теракту. Нічого собі! Певно думали представники влади, це ж тільки ми маємо право влаштовувати «безпрєдєли» а українцям зась! Так і до революції ж недалеко. Тож сьогодні знаходяться під вартою:

Сергій Бевз (Сполох)
1983 р.н., уродженець м.Київ. Одружений, має 1-річного сина.
Член Організації з 2006 р. У 2006-2011 р. командир Київського осередку Організації «Патріот України». З 2011 р. член Виконавчого комітету СNА. У 2007 р. затримувався міліцією як один з організаторів розгону «російського маршу» у Києві. Був одним з організаторів розгону «конопляних маршів» у Києві. Приймав активну участь у спробі прориву на Хрещатик 18.10.2008 р., за що проти нього була порушена кримінальна справа, 10 діб утримувався у Київському СІЗО.
З 2010 р. – депутат Васильківської міської Ради

Ігор Мосійчук (Дзвін)
1973 р.н., уродженець м.Лубни Полтавської області. Одружений, має двох дітей.
Член УНА-УНСО з 1994 р. Учасник заворушень під час поховання патріарха Володимира у 1995 р., у зв’язку з чим до січня 1996 р. перебував на нелегальному положенні і півроку по тому утримувався у місцях позбавлення волі. В 1998 р. стає членом СНПУ, у лавах якої перебував до ідеологічної ліквідації у 2004 р.
Член Організації з 2010 р. З 2011 р. член Виконавчого комітету СNА, Голова Прес-служби.
З 2010 р. – депутат Васильківської міської Ради, [...]

Володимир Шпара (Гуманіст)
1983 р.н., уродженець м.Черкаси. Одружений, має кількамісячного сина.
Член Організації з 2006 р. У 2006-2011 р. заступник командира Київського осередку Організації «Патріот України». З 2011 р. командир Васильківського осередку Організації «Патріот України». У 2007 р. затримувався міліцією як один з організаторів розгону «російського маршу» у Києві. Був одним з організаторів розгону «конопляних маршів» у Києві. Приймав активну участь у спробі прориву на Хрещатик 18.10.2008 р., 5 діб утримувався у Київському ІТТ.
З 2010 р. – помічник депутата Васильківської міської Ради.
11 жовтня у Харкові були заарештовані двоє активістів Організації “Патріот України” –Віталій Княжеський та Ігор Михайленко. Їх звинувачують у замаху на вбивство. Наразі вони перебувають в ІТТ міста Харкова.

23 серпня до офісу «Патріоту України» в Харкові приперся «на розборку» з пістолетом місцевий блогер-українофоб Сєргей Колєснік, учасник війни в Афганістані. Попередньо під час переписки в інтернеті він назвав хлопців «нащадками ішака-гуцула та повії», «»хохлосраками» і т. д., а потім домовився з ними зустрітися «для розбори». Пістолет йому не допоміг, він отримав травми, але в кишені його виявилося посвідчення журналіста. Тож він почав розповідати, що метою його візиту до офісу «Патріоту України» стало не бажання «перестріляти націоналістів», а бажання «взяти в них інтерв’ю».
Про його рівень свідчить розділі у його блозі, наприклад «абизянки в вишиванках», «ВГН украйна», «Свидомизм». Тепер він постраждалий.
На цьому історія не закінчується. Боротьба продовжується.

Олександр ЯСЕНЧУК

Допомога політв’язням:
Реквізити для поповнення рахунку: Для перерахування на картковий рахунок. Банк отримувач: Київська Регіональна Дирекція «Райффайзен Банк Аваль МФО банка отримувача: 322904 отримувач: Применко В.Л. Поповнення карти дог. №0611628900 № карти 4627 7300 0103 1639 При перерахуванні безготівкових коштів додатково зазначається: тип карти: - приватна Дт 2600 клієнта Кт 26250100200569 МФО 322904, код 2415218519 Призначення платежу: поповнення карти дог. №0611628900 Отримувач:П.І.Б.

Реквізити для поповнення рахунку в доларах США з-за кордону. BENEFICIARY (одержувач): Vitaliy Leonidovith Primenco. ACCOUNT (рахунок): 6762 4620 5079 0275. BANK OF BENEFICIARY (банк одержувача): PRIVATBANK DNIPROPETROVS`K, UKRAINE. SWIFT CODE: PBANUA2X. INTERMEDIARY BANK (банк-кореспондент): JP MORGAN CHASE BANK CHASE METROTECH CENTER 7TH FLOOR BROOKLYN NY 11245 USA. SWIFT CODE: CHASUS33. CORRESPONDENT ACCOUNT (рахунок одержувача в банку-кореспонденті): 0011000080

Для переказу коштів (в доларах США) в межах України: Одержувач: Применко Віталій Леонідович. Рахунок: 6762 4620 5079 0275 Банк одержувача: Приватбанк Призначення платежу: поповнення рахунку.

Допомога політв’язням «Патріоту України»
Приватбанк. Номер карткового рахунку: 4405 8850 1632 2445
Криворучко Ігор Олегович



Теги:політв'язні, Коханівський, Патріот України, тризуб


Читайте також



Коментарі (0)
avatar