реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

Політв'язні незалежної України (список)

Олексій Макаров, біженець із російської Федерації. Українська влада дала згоду на екстрадицію Макарова до Росії, де йому загрожує до 10 років ув’язнення за свою політичну діяльність (www.amakarov.org). В Україні його звинувачують у тому, що він закидав зеленкою офіс прокремлівського телеканалу «АТВ». Перебуває в Одеському СІЗО.
Ігор Загребельний - активіст ВО «Тризуб», затримано 21 січня, місцезнаходження невідомо.

Артем Циганок (22 роки) - активний діяч націоналістичного руху на Запоріжжі, зараз знаходиться у СІЗО. Йому інкримінують підпал офісу ПР у 2009 (!) році (вочевидь, йдеться про підпал 20 грудня 2009 р).

Олексій Зануда – активіст ВО «Тризуб», звинувачуваний у справі про відрізання голови бюстові Сталіну. Арештований в м. Обухів (Київська обл.) 17 січня. Доправлений до Запорізького СІЗО.

Віталій Вишнюк – активіст ВО «Тризуб». Звинувачується в тому, що брав участь у спилюванні голови пам’ятнику Сталіна 28 грудня 2010 року. Арештований у Харкові 17 січня 2011 року.

Едуард Андрущенко -- звинувачується в тому, що брав участь у спилюванні голови пам’ятнику Сталіна 28 грудня 2010 року, інкримінують ст. 194 "Пошкодження майна". Перебуває в Запорізькому СІЗО.

Андрій Стемпіцький -- лідер ВО «Тризуб». Звинувачують у незаконному зберіганні зброї та спробі замаху на Президента. Перебуває в Івано-Франківському ІТТ
Юрій Гудименко - заступник голови Запорізької "Свободи". Облив фарбою пам’ятник Дзержинському в Запоріжжі, за що йому інкримінують «злісне групове хуліганство». Перебуває в Запорізькому СІЗО
Артем Матвієнко – звинувачується в тому, що разом із Юрієм Гудименком обливав фарбою пам’ятник Дзержинському в Запоріжжі. Звільнений на підписку про невиїзд.

Володимир Сівак – голова Березанської райорганізації партії "Свобода" у Київській області

Степан Бичек – член ВО «Тризуб». Звинувачують у незаконному зберіганні зброї. До його авта підкинули зброю та вибухівку. Перебуває в ІТТ Івано-Франківська.
Роман Хмара – член ВО «Тризуб», обвинувачують у незаконному зберіганні зброї

Андрій Тарасенко - перший заступник голови ВО "Тризуб". Звинувачують у підриві пам’ятника Сталіна. Звільнений на підписку про невиїзд.

Сергій Борисенко – голова Дніпропетровської обласної організації "Тризуб". Звинувачують у незаконному зберіганні зброї та причетності до підриву пам’ятника Сталіну. Звільнений на підписку про невиїзд.

Володимир та Микита (16 років) Сушельницькі – діти дружини лідера Тризубу Андрія Стемпіцького.

Пилип Таран - член ВО «Тризуб», обвинувачують у незаконному зберіганні зброї. Перебуває в ІТТ СБУ Запоріжжя.
Василь Лабайчук - член ВО «Тризуб», обвинувачують у незаконному зберіганні зброї. Перебуває в ІТТ СБУ Запоріжжя.

Максим Кушнір – керівник кіровоградського осередку ВО «Тризуб». Безпідставно затриманий за підозрою в причетності до підриву пам’ятника Сталіну. Звільнений на підписку про невиїзд.

Дмитро Ярош - колишній керівник Центрального проводу ВО «Тризуб». Затримано 9 січня.

Юрій Пономаренко – активіст ВО «Тризуб»

Віктор Давиденко (1953 р.н.) - активіст ВО «Тризуб», затриманий в Криму, знаходиться під вартою в Запоріжжі

Анатолій Онуфрійчук – активіст ВО «Тризуб». Перебуває в СІЗО м. Запоріжжя. Онуфрійчука звинувачують в участі у відпилюванні голови погруддю Сталіна.

Василь Абрамів – активіст ВО «Тризуб»
Ростислав Винар - голова Українського Відділення Антиімперського Фронту. Затриманий в Івано-Франківську, перебуває на підписці про невиїзд.

Ігор гаркавенко -- заарештований 23 грудня за участь у наметовому містечку проти Податкового кодексу. Звинувачують у тому, що при встановленні наметів він пошкодив плитку на Майдані Незалежності на суму 212 тис. грн. Перебуває в Лук’янівському СІЗО.
Олександр Мандич – заарештований за участь у наметовому містечку проти Податкового кодексу. Звільнений на підписку про невиїзд.

Віталій Грузинов – заарештований за участь у наметовому містечку проти Податкового кодексу. Перебуває в Лук`янівському СІЗО.

Заплаткін – заарештований за участь у наметовому містечку проти Податкового кодексу. Перебуває в Лук`янівському СІЗО.Братство




Теги:політв'язні, тризуб, опозиція, Запорізьке СІЗО, репресії


Читайте також



Коментарі (1)
avatar
1
ало шизосвидомистских вуек садить- их на кол надо)) Их родственник Влад Текеш известный как Дракула делал так же)
avatar