реклама партнерів:
Головна › Новини › Гарячий коментар

За Лєніна отримали по два роки умовно

19 червня Шевченківський районний суд Києва в особі судді Слободенюка визнав п’ятьох націоналістів, які розбили пам’ятник Леніну на Бессарабці, винними у "хуліганстві" (ст.296 ч.2).

Миколі Коханівському присуджено 3 роки обмеження волі з іспитовим строком 2 роки, Олександру Задорожному, Андрію Тарасенку, Богдану Франту та Івану Срібному – по 2 роки обмеження волі з іспитовим строком 2 роки. Націоналісти оскаржуватимуть вирок в апеляційному суді.

ЗАЯВА КОМІТЕТУ ВИЗВОЛЕННЯ ПОЛІТВ’ЯЗНІВ З ПРИВОДУ ВИРОКУ "РУЙНАТОРАМ ЛЕНІНА"

Чотири роки тривало судилище над п’ятьма “руйнаторами Леніна”, українськими патріотами Миколою Коханівським, Андрієм Тарасенком, Олександром Задорожним, Іваном Срібним та Богданом Франтом. Націоналістів судили фактично за виконання Указу Президента України “Про знесення пам`яток тоталітарного режиму”.

Весь цей час націоналісти перебували на підписці про невиїзд, а тепер виконавець наказів окупаційного режиму суддя Шевченківського райсуду міста Києва Павло Слободенюк виніс їм вирок за статтею 296 ч.2 Кримінального Кодексу (“Хуліганство, вчинене групою осіб”): Миколі Коханівському — 3 роки ув’язнення з відтермінуванням вироку на 2 роки, решті пісудних — 2 роки ув’язнення з відтермінуванням вироку на 2 роки. Впродовж випробовувального терміну всі товариші знаходитимуться під підпискою про невиїзд.

Комітет Визволення Політв’язнів обурений абсурдністю звинувачень. Владі вигідно інтерпретувати дії націоналістів як звичайне хуліганство. Суд безпідставно визначає мотиви патріотів як хуліганські, звинувачує їх у неповазі до суспільства, громадян і держави, хоча очевидно що дана акція є навпаки проявом глибокої поваги до мільйонів, загиблих від ленінсько-сталінського режиму.



Теги:пам'ятники Леніну, політв'язні, опозиція, Коханівський


Читайте також



Коментарі (1)
avatar
1
и правильно сделали, что засудили! и такие новости нужно на всю страну показывать, чтобы подрастающее поколение, которое берет за пример вандализм, знало чем это чревато и что за это наказывают! а то насмотрятся на беспредел свободовцев и сами памятники разрушают, как на 9 мая на Малаховом кургане ради лайков плиты разбивали! а потом удивляемся, почему дети такие жестокие, что посеяли...
avatar