реклама партнерів:
Головна › Новини › СУСПІЛЬСТВО

Плата за блага цивілізації

Оплата населенням області житлово-комунальних послуг та електроенергії у 2010 році

У 2010 році населення області сплатило за житлово-комунальні послуги 590,8 млн грн, що становить 97,2% нарахованих сум (з урахуванням погашення заборгованості минулих періодів). Менше, ніж нараховано, сплатили жителі міст Чернігів, Ніжин, Прилуки, та всіх, крім Ічнянського (101,9%) районів. З них найнижчим рівень оплати був у Козелецькому (92,6%) та Семенівському (92,8%) районах.

Середні нарахування на одного власника особового рахунку за житлово-комунальні послуги та електроенергію (з розрахунку 100 кВт/год на місяць) у грудні становили 411 грн.

На кінець грудня населення заборгувало за житлово-комунальні послуги 117 млн грн. Найбільшу частку боргу становила заборгованість за централізоване опалення та гаряче водопостачання – 42%.

Середній термін заборгованості досяг 2,3 місяця. У Носівському районі він був найкоротшим (0,4 місяця), а в Прилуцькому – найбільшим (4,2 місяці).

Борги за 3 місяці й більше мали: за централізоване опалення та гаряче водопостачання – 55,0% власників особових рахунків, за вивезення побутових відходів – 44,6%, за утримання будинків і споруд та прибудинкових територій – 23,9%, за газопостачання – 12,3%, за централізоване водопостачання та водовідведення – 9,9%. Крім того, за електроенергію – 2,3% користувачів.

Головне управління статистики у Чернігівській області




Теги:оплата комунальних послуг



Коментарі (0)
avatar