реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОЛІТИКУМ

Одіозні особи в новій "Батьківщині"

Тиждень.ua проаналізував увесь персональний склад та біографії членів нової політради ВО «Батьківщина».

Ось деякі з них:

Абдуллін Олександр Рафкатович. Заслужений журналіст України. Був членом Християнсько-демократичної партії України, «Демократичного союзу», груп та фракцій «Відродження регіонів», «Єдина Україна», «Європейський вибір», СДПУ(О), зрештою потрапив в БЮТ. Має бізнес-стосунки з Ігорем Бакаєм та Костянтином Жеваго. Мультимільйонер, вважається одним з відповідальних за PR-підтримку «Батьківщини».

Бондарєв Костянтин Анатолійович. Нардеп, голова Київської обласної організації «Батьківщини» з червня 2010 року., колишній соціаліст. Мультимільйонер. Соратниками підозрювався у торгівлі місцями в списках та на округах.

Бриченко Ігор Віталійович. Екс-директор фірми «Агросвіт», яким зараз керує його дружина. З 2010 по 2012 роки депутат Миколаївської обласної ради від «Батьківщини», нині нардеп, переміг у 130 окрузі. Мультимільйонер.

Вознюк Юрій Володимирович. Був головою фракції «Фронт змін» у Рівненській міськраді, став наредпом по округу № 153. Мультимільйонер.

Дубовой Олександр Федорович. Депутат 6-7-го скликань від «Батьківщини». У ЗМІ звинувачувався в рейдерських атаках на Одеське підприємство «Оріон». Особистий друг Олександра Турчинова.

Іванчук Андрій Володимирович. Один з керівників «Фронту Змін». Особистий друг Арсенія Яценюка зі студентських років, коли вони заснували юрфірму «Юрек Лтд». Згідно декларації,вся сім’я Іванчуків у складі трьох осіб жила на 34 тис. на рік. При цьому утримувала дороге майно, серед якого Toyota Sequoia вартістю близько $ 90тис доларів та катери, зокрема. Galeon 440 вартістю до 350 тис євро.

Кеменяш Олександр Михайлович. Голова Закарпатської обласної організації «Батьківщини». Народний депутат 4, 5, 6, 7 скликань. Бізнесмен, вважався одним з найзатятіших прогульників парламентських засідань

Кожем'якін Андрій Анатолійович. Генерал-майор СБУ. Був заступником голови СБУ у 2005 році. Депутат 5, 6, 7-го скликань від «Батьківщини». У 6-ому скликанні був керівником фракції БЮТ. Вважався близьким до Олександра Турчинова. Саме за його командою опозиція не перешкодила прийняттю скандального антиукраїнського закону про мови (закон Ка-Ка).

Ксенжук Олександр Степанович. Голова Хмельницької обласної організації «Фронту Змін». Будучи депутатом обласної ради, позачергово отримав на себе та дружину Ольгу земельні ділянки у приміській зоні загальною площею 3,1 га. Балотувався до Верховної ради України у 2012 році від ВО «Батьківщина» під непрохідним № 92.

Кубів Степан Іванович. Голова Львівського обласного осередку ГО «Фронт Змін». Був депутатом Львівської обласної ради за списками «Нашої України» та «Фронту Змін». Народний депутат України 7-го скликання від ВО «Батьківщина» під № 23. Член наглядової ради банку «Львів», член ради Торгово-промислової палати України, співзасновник Мистецького фонду імені Данила Галицького. У 2003 році податковою було порушено кілька справ за ухиляння від сплати податків в особливо великих розмірах, коли Кубів очолював «Кредит банк».

Меріков Вадим Іванович. Член партії «Фронт Змін». Був членом «Батьківщини», звідки зі скандалом вийшов у 2009 році. Очолив обласну організацію «Фронт Змін», був депутатом Миколаївської облради. У ЗМІ його часто пов’язують з кримінальними структурами «авторитета» Богомаза. Перший в черзі на потрапляння до ВР за списком «Батьківщини».

Мунтян Іван Миколайович. Член ВО «Батьківщина». Був заступником голови Чернівецької обласної ради, начальником обласної Служби автомобільних доріг. У 2005 вступив до «Батьківщини», у 2010 році очолив облпарторганізацію. Після звільнення у 2010-му звинувачувався у розкраданні коштів, отриманих Службою на ліквідацію наслідків повені 2008 року. ЗМІ повідомляли про його причетність до постачання контрабандних товарів із Румунії.

Пашинський Сергій Володимирович. Заступник голови партії ВО «Батьківщина», голова Житомирської обласної організації. У 2002 році балотувався до Верховної ради від блоку політичних партій «Проти всіх», був заступником голови правління «Ощадбанку», радником Прем'єр-міністра України Юлії Тимошенко, заступником голови наглядової ради Державної іпотечної установи, генеральним директором Державного підприємства «Укррезерв». Народний депутат 5-го, 6-го, 7-го скликань від ВО «Батьківщина». Входить в орбіту впливу Арсенія Яценюка. У 2002 році був арештований Генеральною прокуратурою України за підозрою у привласненні та заволодіння майном шляхом зловживання службовим становищем в особливо великих розмірах і шахрайстві. У 2004 р. кримінальна справа припинена. У 2010 році у ЗМІ повідомляли про причетність Пашинського до рейдерського захоплення підприємства ЗАТ «Житомирські ласощі»

Радковський Олег Володимирович. Голова Одеської облорганізації ВО «Батьківщина». Був президентом українсько-американського спільного підприємства «Берег-сервіс». Народний депутат 5-го, 6-го скликань від «Блоку Юлії Тимошенко». Балотувався до Верховної ради 2012 року від ВО «Батьківщина» під непрохідним номером 120. Звинувачувався у невиконанні вимог перед інвесторами житлових будинків.

Сенченко Андрій Віленович. Голова Кримської республіканської організації ВО «Батьківщина», голова. Був першим секретарем Київського райкому ЛКСМУ, першим секретарем Сімферопольського міськкому ЛКСМУ, другим Кримського обкому ЛКСМУ, членом «Партія економічного відродження», членом партії «Яблуко». Народний депутат 5-го, 6-го, 7-го скликання від ВО «Батьківщина». У ЗМІ звинувачував ся в «кришуванні» конвертаційних центрів, пов’язувався з організацією бізнес-турів «човників» у Туреччину, Румунію та Польщу.

Хміль Михайло Михайлович. Член партії «Фронт Змін». Був головою секретаріату ГО «Комітет підприємців Львівщини», директором Львівського обласного центру зайнятості, депутатом Львівської міської ради від партії «Фронт змін». Народний депутат від ВО «Батьківщина» по одномандатному округу №115. За інформацією ЗМІ, Хміль неодноразово звинувачувався у здійсненні державних закупівель за завищеними цінами на посаді директора центру зайнятості.

Більше читайте в журналі "Український тиждень".



Теги:тушки, Батьківщина, журнал Тиждень, опозиція


Читайте також



Коментарі (1)
avatar
1
вот еще одно подтверждение того, что оппозиция и власть - криминальные! и от того, что они меняются местами, у нас жизнь не улучшается! все таки правы комми, нужно менять всю систему, иначе ничего не изменится, бедные будут и дальше беднеть, а богатые - богатеть!
avatar