реклама партнерів:
Головна › Новини › СУСПІЛЬСТВО

Невиплата лікарняних: погляд профспілок

Справжніми причинами затримки з соціальними виплатами є покриття дефіциту Пенсійного фонду за рахунок коштів соціального призначення та боротьба всередині влади за контроль над Фондом соціального страхування.
Про це повідомляє прес-служба Національного форуму профспілок України.

«В Україні існує заборгованість з виплатою лікарняних, яка сягає за різними даними понад 2 млрд. грн. Причиною цього боргу, є насамперед, намагання покрити дефіцит Пенсійного фонду за рахунок Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності (ФСС ТВП), з якого держава компенсує підприємствам витрати на лікарняні своїм співробітникам з 6-го дня хвороби. Другою причиною є політична боротьба всередині Партії регіонів, яка не може визначитися з кандидатурою керівника ФСС ТВП, а відтак, Фонд ніяк не може відпрацювати процедури повернення коштів до роботодавців у страхових випадках»,- заявив голова НФПУ Мирослав Якібчук.

«Саме у цьому і полягає затримка з виплатою лікарняних. А в поясненнях урядовців , які доводять, що українці масово підробляють лікарняні і через це уряд зупинив виплати по лікарняних немає жодної логіки. По-перше, окремі випадки можливих підробок не можуть вплинути на загальний фінансовий оборот Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності. По-друге, якщо урядовці стверджують, що українці масово підробляють лікарняні, то чому цією справою не займаються правоохоронні органи? Чому вони не порушують справи і не карають винних?», - передає прес-служба слова голови НФПУ Мирослава Якібчука.

Як зазначив голова НФПУ, профспілки ініціюватимуть повернення до порядку виплат соціального страхування, який існував до минулого року, коли було впроваджено єдиний соціальний внесок.

Як повідомлялося, перший заступник міністра економічного розвитку і торгівлі Вадим Копилов заявив, що уряд зупинив виплати по лікарняних через те, що в результаті перевірки було виявлено масові випадки підробки лікарняних.




Теги:лікарняні, соціальне страхування, профспілки


Читайте також



Коментарі (0)
avatar