реклама партнерів:
Головна › Новини › СУСПІЛЬСТВО

Не купуйте російських товарів!

Всеукраїнське об'єднання "Свобода" закликало українців не купувати російських товарів, не розмовляти і не читати російською мовою, бойкотуючи мовний законопроект депутатів від Партії регіонів Сергія Ківалова та Вадима Колесніченка, який прийнятий у першому читанні.

"Прийняття в першому читанні цього законопроекту - з грубим порушенням Конституції України, зневагою до українського народу, абсолютним ігноруванням волі місцевих рад свідчить про продовження антиукраїнської політики чинного режиму", - йдеться в рішенні політради партії.

"Мовна агресія стала яскравим проявом реанімації сталінської політики лінгвоциду, після якої, безумовно, розпочнеться етап етноциду - витіснення зі споконвічних земель і знищення української нації", - наголошується в заяві.

У партії заявили, що на грубу агресію "нинішнього антиукраїнського режиму" можна відповісти тільки згуртованими діями громади і тотальним суспільним бойкотом.

"Закликаємо українців не купувати московських товарів, не читати, і не розмовляти мовою окупантів, бойкотувати російськомовні програми радіо і телебачення. Закликаємо депутатів місцевих рад - жодної копійки з місцевих бюджетів не може бути виділено на підтримку окупаційної інфраструктури, поширення російськомовної продукції та на підтримку окупаційних культурних центрів і російськомовних навчальних закладів", - заявили в партії.



Теги:українська мова, законопроект Колесниченка - Ківалов, свобода


Читайте також



Коментарі (1)
avatar
1
Тема то вірна з чіткою логистикою. От тільки має відбутися ще школа навчання чи перенавчання дрібних торгашів, що масово везуть крам бо зна якого походження, заполонюючи містечка та села. А так, нічого, правільно і патріотично.
avatar