реклама партнерів:
Головна › Новини › СУСПІЛЬСТВО

Наступні вибори пройдуть по-європейськи

Микола Оніщук: Україна запровадила практику роздільного проведення виборів

За словами Президента Інституту правової політики Миколи Оніщука, із внесенням змін до Конституції стосовно строків проведення виборів, Україна запровадила європейську практику роздільного проведення виборів.

“У зв'язку з тим, що місцеві вибори, вибори до Верховної Ради та вибори президента згідно Конституції, розведені в часі, виборчий марафон в Україні розпочнеться в 2012 році із проведення чергових виборів до парламенту”, - заявив екс-міністр юстиції.

“Далі, в жовтні 2014 року мають відбутися вибори до місцевих рад всіх рівнів і сільських, селищних та міських голів, оскільки нинішній їх склад обрано за чинною Конституцією на 4 роки, а в останню неділю березня 2015 року — вибори президента”, - повідомив експерт.

“Таким чином, хоч і швидше за все несвідомо, Україна запровадила європейську практику роздільного проведення виборів, що спростувало тим самим заяви низки політиків з провладної партії стосовно доцільності проведення президентських, парламентських та місцевих виборів в один рік”, - підкреслив Микола Оніщук.

Ірина Тіщенко,

Інститут правової політики




Теги:вибори, Микола Оніщук


Читайте також



Коментарі (1)
avatar
1
"А вы, друзья, как ни садитесь,
Все в депутаты не годитесь".
avatar