реклама партнерів:
Головна › Новини › КРИМІНАЛ

Митниця: про вантаж краще казати правду...

У ході операції «Переогляд» виявлено два порушення митних правил на загальну суму близько 250 тисяч гривень

Співробітники служби митної варти Чернігівської митниці спільно зі співробітниками ДАІ УМВС України в Чернігівській області під час проведення операції «Переогляд» виявили два порушення митних правил, пов’язані з переміщенням через кордон товарів з приховуванням від митного контролю.

У першому випадку з порушенням митного законодавства переміщувався вантаж «Полотна стрічкових пил з сегментним алмазним напиленням» з Німеччини до Російської Федерації. Автомобіль був зупинений з метою здійснення переогляду вантажу. Перевіркою було встановлено, що асортимент товарів, які знаходились в автомобілі, не відповідав заявленому у товаросупровідних документах. Отже, вантаж вартістю 139,5 тисяч гривень (згідно комерційних документів) переміщувався незаконно. Відносно керівника німецької фірми складено протокол про порушення митних правил за статтею 352 Митного кодексу України, вантаж та автомобіль затримані до рішення суду.

У другому випадку вантаж «Алюмінієвий профіль в асортименті» переміщувався з України до Російської Федерації. Під час ретельного огляду та перерахунку, проведеного на митному терміналі у Чернігові, співробітниками митниці було встановлено невідповідність відомостей щодо асортименту товарів та їх ваги. Вантаж вагою 3778 кг, що переміщувався з порушеннями митних правил, вилучений і оцінений у 106 тисяч гривень. Адміністративна справа за статтею 352 Митного кодексу України порушена співробітниками митниці відносно директора української фірми.

Прес-служба Чернігівської митниці




Теги:митниця, Митний кодекс, вантажі


Читайте також



Коментарі (0)
avatar