реклама партнерів:
Головна › Новини › Місто

КП «Дільниця з благоустрою» виступила спонсором міської ради щодо Toyota Corolla

Протягом 2012 року Чернігівська міська рада отримала 2 автомобіля Toyota (Camry ) та Corolla приблизною вартістю від 265 до 425тис.грн. та від 156 до 223тис.грн. відповідно. Toyota Camry була передана Чернігівською обласною організацією Спілка ветеранів-афганців шляхом безоплатної позички для використанням міським головою О.Соколовим, Toyota Corolla передана від КП «Дільниця з контролю за благоустроєм міста».
Міською радою на запит Демократичного Альянсу щодо походження Toyota Corolla було сказано лише те, що автомобіль був переданий від КП «Дільниця з контролю за благоустроєм міста», що є підпорядкованою організацією тієї ж міської ради. Оскільки з наданої інформації все одно не відомо, звідки у комунального підприємства з’явився автомобіль, то ДемАльянсом було направлено запит, щодо його походження.

На жаль, ми знову бачимо аналогічну міській раді поведінку в небажанні надавати інформацію. Вже підпорядковане міській раді підприємство відповіло, що не може надати інформацію, щодо походження автомобіля, щодо якої звернувся ДемАльянс .

Свою відмову комунальне підприємство обґрунтувало тим, що воно не є «суб’єктом владних повноважень, а враховуючи запитувану інформацію, також не є і іншим розпорядником інформації».

Але відповідно до пп. 3.1 ст.13 ЗУ «Про доступ до публічної інформації», розпорядниками інформації визнаються особи, якщо вони виконують делеговані повноваження суб’єктів владних повноважень згідно з законом чи договором, включаючи надання освітніх, оздоровчих, соціальних або інших державних послуг, - стосовно інформації, пов’язаної з виконанням їхніх обов’язків.
Мабуть складно буде заперечити, що підпорядковане міській раді підприємство не виконує делегованих повноважень тієї ж міської ради.

Комунальне підприємство в своєму листі визнало, що воно придбало автомобіль - «Крім того автомобіль придбавався підприємством не за бюджетні, а за власні кошти».

Постає декілька питань:
• Наскільки необхідний був комунальному підприємству такий коштовний автомобіль?
• Чи був взагалі необхідний автомобіль комунальному підприємству, тим паче, що він після придбання був переданий до міської ради?
• У міста вистачає коштів на соціальну та інші сфери, якщо комунальне підприємство дозволяє собі придбання нових автомобілів?

Висновок: У випадку надприбуткової роботи комунального підприємства дільниця з благоустрою, має відбуватись максимальне наповнення бюджету міста, а не купівля дорогих авто. Мабуть міськвиконком забув про шалене недофінансування більшості сфер міського господарства, дозволяючи своєму комунальному підприємству дорогі придбання, і мало того ще й приймати від них ці подарунки.

P.S.
Хто знає скільки міська рада всього має комунальних підприємств і скільки подібних «подарунків» вона через них отримала?

Прес-служба
Чернігівської обласної організації
ПП “Демократичний Альянс”



Теги:Олександр Соколов, Чернігівська міська рада, Тойота для мера


Читайте також



Коментарі (0)
avatar